Sperietoarea de Golf-uri. Cum au reusit francezii sa bage frica in posesorii de GTI-uri

Sperietoarea de Golf-uri. Cum au reusit francezii sa bage frica in posesorii de GTI-uri
  • Francezii de la Clemens Motorsport modifica versiunea de top a compactei Peugeot 308
  • Rivalul lui Volkswagen Golf este disponibil acum cu pana la 310 CP si 400 Nm sub capota
  • Tunerul din Hexagon are in oferta inclusiv un nou set de jante, pe 19 sau 20"
Distribuie pe Facebook

In versiunea de top, cea mai sportiva reincarnare a compactei Peugeot 308 dezvolta 275 CP si 330 Nm. Suficient pentru multi, nu insa indeajuns pentru a-i satisface si pe cei de la Clemens Motorsport.

In timp ce Peugeot a pus o pauza productiei modelului 308 GTI, posesorii deja existenti ai hot-hatch-ului de origine franceza sunt asteptati la sediul Clemens Motorsport pentru diverse cresteri de putere.

Oferta companiei din Hexagon debuteaza cu un banal Stage 1 - care se traduce printr-o resoftare a unitatii de control, respectiv un plus de 15 CP pentru motorizarea 1.6 THP. Costul operatiunii: aproape 800 de euro.

Peugeot 308 GTI de la Clemens Motorsport

Disponibil in schimbul unei sume de 2.149 de euro, urmatorul pachet de tuning al francezilor de la Clemens Motorsport include atat un nou ECU, cat si o serie de imbunatatiri la nivelul sistemelor de admisie / racire.

Asa se face ca, in aceasta configuratie, puterea maxima a actualului Peugeot 308 GTI se ridica la 303 CP. La randul lui, cuplul motor 1.6 THP este cu 50 Nm mai mare decat anterior, ceea ce inseamna ca avem un total de 380 Nm.

Propunerea celor de Clemens Motorsport pentru posesorii hot-hatch-ului de origine franceza mai cuprinde si un Stage 3, unde o evacuare sport contribuie decisiv la obtinerea unor valori de 310 CP si 400 Nm.

Exceptand aceste cresteri de putere, clientii mai au la dispozitie si un set de jante de la Schmidt Revolution, cu mentiunea ca exemplarul din cazul de fata vine cu o setare pe 19 inch. Exista insa si o varianta de 20" pentru doritori.

Spre marea dezamagire a proprietarilor de Peugeot 308 GTI, francezii de la Clemens Motorsport nu au in oferta niciun fel de modificare pentru caroseria in cinci portiere ori interiorul pentru cinci persoane.

Cu putin noroc, italienii de la Arduini Corse vor da unda verde productiei acestui proiect, care face ca Golf-ul GTI sa para doar o alta compacta. Pana atunci, solutiile de imbunatatire a modelului din Hexagon sunt limitate la doua-trei optiuni.

Peugeot 308 GTI de la Clemens Motorsport

Peugeot 308 GTI de la Clemens Motorsport

Peugeot 308 GTI de la Clemens Motorsport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Peugeot 308 GTI de la Clemens Motorsport
mai multe