Transformarea unui Audi: De la A5 la RS5 Sportback

Transformarea unui Audi: De la A5 la RS5 Sportback
  • Rieger modifica prima generatie a modelului Audi A5 Sportback
  • Pachetul de tuning vizeaza exclusiv aspectul exterior
  • Meniul include si un nou set de jante, pe 21 inci
Distribuie pe Facebook

Spre deosebire de versiunea Coupe sau cea Cabriolet, modelul Audi A5 Sportback nu se poate lauda si cu o varianta de inalta performanta RS. Acest lucru este insa pe cale sa se schimbe, germanii de la Rieger Tuning concentrandu-se in ultima perioada de timp asupra unui astfel de proiect.

Posesorii primei generatii a modelului Audi A5 Sportback au un nou motiv de bucurie. Desi modelul lor a fost scos din productia de serie in urma cu aproximativ trei ani, atunci cand constructorul din Ingolstadt a lansat pe piata o versiune imbunatatita, automobilul german reuseste sa atraga in continuare atentia marilor case de tuning.

Audi A5 Sportback by Rieger

Cea mai noua insprava care are ca actori principali un tuner de renume si un exemplar Audi A5 Sportback poarta semnatura celor de la Rieger, compania din Eggenfelden promitand proprietarilor modelului german o transformare radicala. Mai exact, in urma tratamentului suferit, automobilul constructorului din Ingolstadt iese acum in evidenta printr-o parte frontala mult mai agresiva, inspirata in proportie de 100% de versiunea de inalta performanta RS5 Coupe.

Audi A5 Sportback by Rieger

Tot cu un plus de agresivitate ne intalnim si la nivelul partii posterioare, specialistii Rieger optand insa aici pentru o serie de modificari originale, precum difuzorul de aer atasat spoilerului, ce gazduieste si cele patru tips-uri rotunde ale sistemului de evacuare. De asemenea, de pe lista cu bunatati exterioare nu lipsesc nici pragurile laterale restilizate sau noile jante - jante cu design in sapte spite, pe 21 inci, accesorizate cu pneuri Dunlop Sport Maxx GT.

Audi A5 Sportback by Rieger

Pe plan tehnic, noul Audi A5 Sportback de la Rieger Tuning se poate lauda atat cu o suspensie mai joasa, cat si cu un sistem de franare de inalta performanta. Din pacate, informatiile cu privire la ceea ce se ascunde sub capota lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa suntem mai mult ca siguri ca celebrul tuner german nu s-a grabit sa realizeze si un transplant de motor V8 FSI de 4.2 litri.

Audi A5 Sportback by Rieger

Asadar, merita o astfel de transformare sau preferi tratamentul unei alte companii de tuning? Tu ce crezi?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Audi A5 Sportback by Rieger
mai multe