Tuning Audi: Cinci A1-uri care stiu cum sa impresioneze

Tuning Audi: Cinci A1-uri care stiu cum sa impresioneze
Lansat anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul Audi A1 nu doar ca este partenerul perfect pentru plimbarile urbane, insa promite sa rezolve si orice provocare legata de problema locurilor de parcare. Totusi, se pare ca designul modelului german nu este chiar pe placul tuturor, asa ca interventia tunerilor nu poate fi altfel decat binevenita.
Distribuie pe Facebook
Audi A1 by HS Motorsport

Prima, dar si una dintre cele mai interesante propuneri vine din partea celor de la HS Motorsport si consta in numeroase imbunatatiri - atat tehnice, cat si estetice. Pe plan tehnic, compania germana a ales sa se ocupe de motorul 1.4 TSI, pentru care a pregatit un plus de 25 CP si 50 Nm - valorile maxime urcand astfel pana la 147 cai putere si 250 Nm. Tot la capitolul imbunatatiri tehnice specificam si evacuarea montata central in genul celei prezente pe Volkswagen Golf R, respectiv suspensia coilover H&R ce coboara garda la sol cu aproximativ 55 - 60 de milimetri.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Din punct de vedere estetic, noul Audi A1 by HS Motorsport a fost imbracat intr-o nuanta speciala de gri, in timp ce incaltarile obisnuite au fost inlocuite cu unele ce masoara un generos 18 inci. In cazul de fata, compania germana nu i-a uitat nici pe iubitorii de muzica, modelul german primind un sistem audio Alpine. De asemenea, nici interiorul nu a scapat neatins si vine acum la pachet cu scaune Recaro Sportster CS.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Audi A1 by ABT

In versiunea ABT, noul Audi A1 pare sa-ti zambeasca indiferent de unghiul din care l-ai privi. Motivele raman inca un mister, insa suntem aproape siguri ca totul se intampla din cauza acelui paintjob vesel, acompaniat de motive amuzante si cat se poate de vii. Din fericire pentru pasionatii de modificari estetice, pachetul de tuning cuprinde si un nou kit aerodinamic - compus din elemente precum prelungire pentru spoilerul fata, respectiv difuzor de aer pentru spoilerul spate, plus jante cu dimensiuni de pana la 18 inci.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Sub capota, binecunoscuta companie din Kempten a optat pentru modificarea aceluiasi 1.4 turbo, care dezvolta acum nu mai putin de 210 cai putere. Performantele? Daca tot a fost pusa aceasta intrebare, precizam ca micul model din Ingolstadt accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 240 km/h. Alte detalii tehnice includ arcuri si sistem de evacuare sport, montat central.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Audi A1 by Senner Tuning

Audi A1 si Senner Tuning s-au tot intalnit de-a lungul timpului, insa ultima imperechere pare sa fi dat nastere si celui mai reusit proiect. Intreaga lista cu bunatati se invarte in jurul modelului cu motor TFSI de 1.4 litri care, in urma optimizarii unitatii de control si instalarii unui nou sistem de evacuare, produce aproximativ 165 cai putere si 265 Nm. Mai mult de atat, creatia celor de la Senner Tuning se bucura si de prezenta unei suspensii ajustabile, ce poarta cu mandrie logo-ul celor de la KW.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?


In ceea ce priveste pachetul estetic, noul Audi A1 iese in evidenta printr-o caroserie finisata in doua culori, inzestrata cu prelungire pentru spoilerul fata, difuzor pentru spoilerul spate, praguri laterale si jante Barracuda Tzunamee pe 19 inci. In cazul de fata putem vorbi si de numeroase imbunatatiri interioare, precum scaune sport, covorase speciale sau tapiterie in aceleasi doua nuante prezente la nivelul exteriorului.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Audi A1 by Pogea Racing

Daca Pogea Racing iti suna romanesc, atunci acest lucru se intampla dintr-un singur motiv - compania de tuning cu sediul in Germania chiar apartine unui roman. Drept urmare, este o reala placere de a prezenta pe 4tuning.ro un astfel de proiect. Un proiect care are la baza modelul Audi A1 echipat cu propulsorul turbo de 1.4 litri.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Desi modificarile estetice lipsesc cu desavarsire, creatia botezata A-Force One se bucura de mutiple modificari tehnice. Pentru inceput, unitatea de control a fost resoftata, iar sistemul de evacuare standard a fost inlocuit cu unul nou, ce beneficiaza de tobe de esapament de 76 milimetri. De asemenea, limitatorul de viteza s-a facut nevazut, iar modelul din Ingolstadt accelereaza acum pana la 245 km/h - performanta sustinuta de cei 156 cai putere si 266 Nm. Lista cu picanterii se incheie cu trenul de rulare regandit, care a primit suspensie coilover Variant 1 Inox-Line KW si jante OZ Racing Alleggerita HLT pe 18 inci.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Audi A1 by MTM

Pentru final, am pastrat ce era mai bun. Sau, mai exact, singurul Audi A1 sinonim cu performanta extrema. Desi suntem constienti ca acesta este doar un proiect special, am vrut sa aratam ca marimea nu conteaza atunci cand vine vorba de putere. Iar ultima creatie a celor de la MTM reprezinta dovada perfecta in acest sens.

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

Botezat Audi A1 Nardo Edition, noul model ascunde sub capota nu mai putin de 500 cai putere, respectiv 600 Nm si se poate lauda cu performante asemanatoare unui supercar. Mai exact, creatia companiei germane accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de 324 km/h! In plus, aceste cifre sunt cu atat mai impresionante cu cat Audi A1 Nardo Edition beneficiaza de tractiune fata si nu dispune de artificii aerodinamice - excluzand capacele pentru jante. Asadar, iata ca se poate! Desi nu este clar cu ce costuri...

Tuning Audi: Care este modelul tau favorit de A1?

In concluzie, avem cinci Audi-uri A1 care stim cum sa impresioneze. Care este insa alegerea ta?

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
mai multe