Tuning la superlativ: IMSA transforma Mercedesul G63 intr-un monstru de masina

Tuning la superlativ: IMSA transforma Mercedesul G63 intr-un monstru de masina
  • IMSA revine cu un Mercedes G63 AMG de 730 CP si 1.035 Nm
  • Exteriorul propune numeroase elemente din fibra de carbon
  • Interiorul ne intampina cu patru scaune individuale
Distribuie pe Facebook

740 de cai putere sub capota? Bifat! Ornamente supradimensionate din fibra de carbon? Avem si asa ceva! Scaune individuale despartite de o consola centrala alungita? Nu credeam ca mai intrebi odata...

In timp ce oficialii Mercedes pregatesc lansarea pe piata a unui nou model de G-Class, posesorii actualei generatii sunt invitati la sediul IMSA pentru cateva modificari subtile.

Bine, nu intocmai subtile, cele 16 elemente din dotarea pachetului aerodinamic propus de specialistii germani conferindu-i off-roader-ului din Stuttgart un aspect mai impunator ca oricand.

Mai ales atunci cand spoilerele fata / spate agresiv stilizate, aripile laterale proeminente si asa mai departe sunt servite in compania jantelor de dimensiuni generoase, disponibile in mod optional.

Tot la capitolul imbunatatiri vizuale avem de mentionat, de asemenea, si scaunele spate individuale deparite de o consola centrala alungita, meniul IMSA pentru Mercedes G-Class continuand cu mai multe bunatati de ordin tehnic.

Bunatati de ordin tehnic care, pe langa garda la sol coborata prin intermediul unor amortizoare sport sau sistemul de evacuare ce se incheie cu o pereche de tips-uri unice (ca design), mai includ si un plus performanta greu de trecut cu vederea.

Altfel spus, propulsorul V8 bi-turbo din dotarea G63-ului AMG s-a ales atat cu un nou sistem de supraalimentare, cat si cu o unitate de control optimizata, valorile maxime ce insotesc unitatea de 5.5 litri fiind acum sinonime cu 730 CP si 1.035 Nm.

Nu avem inca nici un fel de idee cu privire la modul in care au evoluat timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv valoarea din dreptul vitezei de top, insa nu ar fi de mirare ca cei care opteaza pentru aceasta reteta sa se confrunte cu un 5.0 secunde, respectiv 250 kilometri pe ora.

Mercedes G63 AMG by IMSA

Mercedes G63 AMG by IMSA

Mercedes G63 AMG by IMSA

Mercedes G63 AMG by IMSA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mercedes G63 AMG by IMSA
mai multe