VIDEO: Un FOCUS din Marea Britanie are 640 de CAI pe puntea FATA si SUNA ca o masina de RAZBOI

VIDEO: Un FOCUS din Marea Britanie are 640 de CAI pe puntea FATA si SUNA ca o masina de RAZBOI
  • Cel mai nebun Focus de generatie a doua vine din Marea Britanie
  • Exemplarul din cazul de fata ofera 640 de CAI pe puntea fata
  • Sistemul de evacuare te face sa te intrebi daca nu a inceput razboiul
Distribuie pe Facebook

Cel mai nebun Focus de generatie a doua in existenta? Probabil acest exemplar inmatriculat in Marea Britanie, cu 640 de cai pe puntea fata si o evacuare la fel de galagioasa ca o masina de razboi.

Ford lucreaza la o noua generatie a modelului Focus ST, despre care zvonurile spun ca va ascunde sub capota cea mai mare motorizare din segment. Vorbim, mai precis, despre o unitate turbo cu patru cilindri in linie si capacitatea de 2.3 litri, care ar urma sa dezvolte o putere maxima de peste 250 de CP.

In cazul in care aceste speculatii se vor adeveri, nu va fi pentru prima oara cand sportiva de clasa compacta a companiei americane va oferi un motor superior propulsorului regasit in dotarea competitiei. La fel s-a intamplat si cu versiunea Mk2, lansata pe piata in cursul anului 2005, alaturi de un 2.5.

Despre un astfel de exemplar este vorba, de altfel, si in urmatorul material video, cu mentiunea ca benzinarul in cinci cilindri prezent la datorie a primit cateva modificari radicale, printre care si un sistem de injectie cu oxid de azot. Asa se face ca puterea maxima se ridica acum la impresionanta valoare de 640 CP.

Ca o comparatie, versiunea standard a sportivei americane de clasa compacta nu se putea lauda cu mai mult de 225 CP. Si tot de dragul comparatiei, respectivul Ford Focus ST Mk2 este la fel de potent precum noul Lamborghini Huracan Evo, care mizeaza - deloc surprinzator - pe un V10 aspirat de 5.2 litri.

Revenind la vehiculul din cazul de fata, despre acesta mai trebuie mentionat si ca a fost echipat cu o evacuare atat de galagioasa incat... te face sa te intrebi daca nu cumva a inceput Cel de-al treilea razboi mondial atunci cand o auzi.

Distribuie pe Facebook
mai multe