Volkswagen Golf TCR, o masina de circuit pe care o poate cumpara oricine

Volkswagen Golf TCR, o masina de circuit pe care o poate cumpara oricine
  • Masina are 330 cp si un cuplu de 410 Nm
  • Echipa Liqui Moly va testa masina in premiera
  • Orice client privat poate cumpara acest Golf
Distribuie pe Facebook

Departamentul VW Motorsport a realizat o masina speciala de circuit care este folosita in competitia TCR, adica Touring Car Racer. Este un campionat european la care participa masini precum Opel Astra, VW Golf, Seat Leon si alte cateva modele cunoscute, cu modificari bine reglementate de niste reguli stricte.

Noul Golf TCR lansat de Volkswagen ne place la nebunie. Pentru ca aduce cu o masina de WRC, de circuit, cu acest kit exterior lat si agresiv, asa ca nu are cum sa nu ne placa. Masina a fost dezvoltata de divizia Motorsport, cea care face si castigatorul Polo WRC, impreuna cu inginerii SEAT. Insa masina nu este una care va alerga pentru grupul VAG, ci una care poate fi cumparata de oricine vrea sa-si faca o echipa pentru a concura in TCR.

Noul Golf TCR este o platforma noua de curse ce poate fi cumparata de oricine care vrea sa ia startul in acest concurs dedicat turismelor. Masina are la baza un Golf R cu motorul modificat de 2.0 litri turbo pe benzina care ofera 330 cp si un cuplu de 410 Nm, ceva mai mult decat ofera in varianta standard, adica 300 cp si 380 Nm cuplu. Motorul e cuplat la o cutie DSG cu padele la volan.

Volkswagen Golf TCR 2016

La exterior, Golful TCR este cu 40 cm mai lat decat un Golf de serie, avand arcade ale rotilor uriase, ce gazduiesc jantele pe 18 toli incaltate cu pneuri slick foarte late, exclusiv realizate pentru pista de curse. Interiorul original de Golf R a fost golit si in locul sistemului de climatizare si a scaunelor de piele au fost instalate un roll cage, un singur scaun de tip scoica, volan de curse si o multime de sisteme de siguranta si asistenta pe curse.

Cei de la Volkswagen spun ca masina este una extrem de performanta pe circuit si, ca dovada, o vor testa in cele 4 etape din campionatul TCR ramase in sezonul 2015. Masina va face momentan parte din echipa Liqui Moly Team Engstler, iar la inceputul anului viitor va putea fi cumparata si de alte echipe care vor sa alerge in aceasta competitie dedicata turismelor. Si, chiar daca romanii nu prea stiu multe lucruri despre acest TCR, e clar ca au masini foarte tari!

Volkswagen Golf TCR 2016

Volkswagen Golf TCR 2016Volkswagen Golf TCR 2016Volkswagen Golf TCR 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Golf TCR 2016
mai multe