BMW M continua colaborarea cu MotoGP

BMW M continua colaborarea cu MotoGP
Distribuie pe Facebook
MotoGP* 2012 este pregatit pentru un nou sezon de exceptie. Inca de la inceputul sezonului, moto-ul este: noi reguli, noi piloti si masini si mai puternice.
Unul dintre factorii care garanteaza succesul unui campionat cu priza la public este cooperarea pe termen lung intre BMW M GmbH si organizatorul MotoGP*, Dorna. BMW M a consolidat acest parteneriat, prin cooptarea lui Loris Capirossi - noul consultant Dorna MotoGP* pentru siguranta - ca expert BMW M MotoGP*.
Fostul motociclist de top, originar din Italia, este detinatorul unei experiente vaste si are cunostinte multiple despre MotoGP*. Poreclit "Capirex" inca din vremea in care era pilot activ, italianul a avut o cariera de succes in Grand Prix-urile de motociclism, intinsa pe 22 de ani, cu un total de 328 de curse si trei titluri mondiale.
Cu Loris Capirossi, BMW M si-a asigurat serviciile unui expert in intelegerea in detaliu a nevoilor pilotilor. El detine o experienta enorma in ceea ce priveste cursele si o preocupare deosebita pentru siguranta. Pe baza vastelor cunostinte, Capirossi va activa drept consultant BMW M MotoGP* odata ce actualul campionat mondial a demarat in primul week-end din aprilie si va continua la 26 aprilie 2012, la Jerez (Spania).
"In dorinta de a asigura o fiabilitate maxima, automobilele ce vor avea rol de Safety Car trebuie sa functioneze perfect chiar si in cele mai dificile conditii de cursa. Modelele BMW M foarte performante indeplinesc toate cerintele pentru a indeplini rolul de Safety Car pe circuit", a declarat Loris Capirossi.
Mai mult, BMW M va avea posibilitatea de a oferi invitatilor detalii interesante din spatele cortinei, totul cu ajutorul expertului. Fostul campion mondial va conduce invitatii prin punctele importante din MotoGP*, in standurile echipelor, acolo unde mecanicii si pilotii fac ultimele reglaje asupra materialului de concurs. Acest tur este, fara indoiala, unul dintre punctele de atractie absolute ale noului pachet "first class" oferit vizitatorilor de catre BMW M.
BMW se implica in MotoGP* inca din 1999 si furnizeaza masinile oficiale cu rol de Safety Car. In 2006, acest parteneriat a fost preluat de BMW M GmbH, care anul acesta aniverseaza 40 de ani de la infiintare.
Dintotdeauna, BMW M a intruchipat fascinatia pentru motorsport. Considerata uneori ca fiind "cea mai puternica litera din lume", M este simbolul performantelor dinamice, al inovatiei si al farmecului estetic in cea mai pura forma. Cooperarea dintre BMW M si Dorna se bazeaza pe aceste valori si s-a dezvoltat intr-un parteneriat sigur si de incredere. Carmelo Ezpeleta, CEO al Dorna Sports, descrie colaborarea ca fiind "un simbol international al calitatii".
Datorita sustinerii oferita de BMW, a fost posibila imbunatatirea semnificativa a pozitionarii si perceptiei Campionatului Mondial de motociclism viteza. In acelasi timp, BMW M GmbH a utilizat aceasta platforma pentru a dezvolta - la cel mai inalt nivel - relatii de afaceri, activitati de marketing si comunicare de brand.
Thomas Schemera, director de vanzari si marketing al BMW M, a declarat: "Implicarea noastra in acest gen de curse ne confera acces la un public-tinta crucial: piloti de motociclete cu o atractie deosebita pentru masini rapide. Campionatul mondial de motociclism ofera fascinatie, emotie, spirit high-tech si atmosfera internationala - factori care sunt strans asociati cu BMW M. Acesta este un alt motiv pentru care ne simtim ca acasa".
Modelele "Safety Car" furnizate de BMW M GmbH garanteaza o sustinere sigura si de incredere a curselor, pe timpul sesiunilor de calificari si a curselor in sine. Pe langa masinile cu rol de Safety Car, BMW furnizeaza si BMW S 1000 RR ca Safety Bike, precum si numeroase modele din gama BMW X, care sunt utilizate de conducerea cursei si de serviciile medicale, dar si ca "shuttle".
In prima jumatate a sezonului, noul BMW M5 - prezentat anul trecut la Grand Prix-ul de la Indianapolis (SUA) - va fi utilizat ca Safety Car, in paralel BMW Seria 1 M Coupe. Acestea au fost optimizate special pentru utilizare pe circuite si pentru a conduce plutonul de motociclete. De la jumatatea stagiunii, BMW Seria 1 M Coupe va fi inlocuit de noul BMW M6 Coupe. Pentru mai multe detalii vizitati www.bmw-m-safetycar.com.
BMW M va oferi si un serviciu special MotoGP*. Centrul de Evenimente din paddock furnizeaza o introspectie unica in universul BMW M, cu informatii detaliate despre Grand Prix-uri, piloti, echipe si motociclete. Va fi disponibil si un program exclusivist de vanzari VIP.

In cele din urma, divizia BMW va prezenta, la finalul sezonului, Premiul BMW M. Acesta este decernat pilotului cu cel mai bun rezultat total in sesiunile de calificari. Anul trecut, distinctia i-a revenit lui Casey Stoner, care a fost incantat sa primeasca un automobil BMW Seria 1 M Coupe. Anul acestea, premiul v fi acordat in cadrul "M Night", la Valencia (Spania). Invingatorul va fi recompensat cu o versiune BMW M3 Coupe Competition Edition. Echipamentele disponibile la acest model includ vopsea exclusiva pentru exterior Frozen Silver Metallic si design distinctiv al partii frontale. Bara fata BMW M caracteristica si tevile de esapament atractive subliniaza aceasta aparitie dinamica. Stilul sportiv si elegant se regaseste si la interior. Totodata, acest model special si exclusivist este completat de jantele M3 de culoare neagra.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 20 Aprilie 2012