DUNLOP MX11F vine in sprijinul performantei pentru toti motociclistii din cursele MX

DUNLOP MX11F vine in sprijinul performantei pentru toti motociclistii din cursele MX
Atat pentru amatori cat si pentru motociclistii off-road profesionisti, noua anvelopa de nisip Geomax MX11F (pentru roata fata) este cea mai buna veste dupa mult timp. Dezvoltata impreuna cu echipa Honda World Motocross, anvelopa MX11F livreaza o aderenta de top, precum si niveluri superioare ale franarii, stabilitatii, durabilitatii si manevrabilitatii. Cu un pas important in fata competitiei in termeni de tractiune in viraje si linie drepta, aceasta anvelopa este expresia off-road deplina a filosofiei Dunlop: 'Ride With Confidence'.
Distribuie pe Facebook
PESTE BANCUL DE NISIP
Inovatia in ingineria constructiilor de motociclete pentru motocross moderne a condus la cresterea nivelului de asteptare in randurile motociclistilor de orice nivel, dar motoclicleta singura nu poate face totul. Anvelopa este pasul final - si din ce in ce mai decisiv - in cresterea nivelului de performanta si satisfactie a unui motociclist.
O pereche de anvelope de calitate superioara nu numai ca va imbunatati accelerarea si tractiunea, dar va imbunatati semnificativ si franarea, virarea, absorbtia socurilor si manevrabilitatea generala a masinariei. "A conduce cu incredere este totul," spune Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA. "Incepand din 2007, abordarea noastra la Dunlop a fost de a creea produse care sa genereze incredere prin aceea ca simti ca esti in control si simti ca te poti baza pe anvelopele noastre."
"Noua anvelopa MX11F nu numai ca intruneste aceste criterii, ci chiar le depaseste. Cea mai buna anvelopa de motocross este cea de care poti uita, cea care te lasa pur si simplu sa conduci cu deplina convingere ca anvelopele tale isi vor face treaba si te vor duce acolo unde trebuie - iar MX11 este acea anvelopa."
"Cautarea noastra de noi modalitati de a rezolva provocarile extrem de dure din motocross continua," a spus Patrice Omont, Director, Tehnologia Anvelopelor, Dunlop Motorsport si Motociclism. " MX11 este rezultatul unei indelungi observari a fortelor care actioneaza asupra anvelopei MX -si sunt o multime de astfel de forte. Aceasta anvelopa reprezinta nu numai ingemanarea gandirii si experientei Dunlop, ci si munca tehnicienilor si pilotilor Honda."
UN PATRIMONIU DE SUCCES -CONEXIUNEA EFORTURILOR
Anvelopa MX11 ilustreaza perfect strategia Dunlop de a folosi pista de curse ca un laborator de dezvoltare a unor noi produse. In termenii competitivitatii de tip off-road, nu exista pista mai solicitanta decat Campionatul Mondial de Motocross. Acesta este locul in care anvelopa MX11 a fost creata si slefuita.
Pilotii echipei mondiale de motocross Honda, Evgeny 'Bobby' Bobryshev si Rui Goncalves, au jucat un rol cheie in perfectarea acestei anvelopei MX11. "Este important sa ai o anvelopa pentru suprafete moi in care sa ai incredere; o anvelopa care sa mentina trasa si care sa nu se abata de la ea", a spus Bobryshev. "In ultimele 18 luni am lucrat alaturi de echipa Dunlop la rafinarea unei asemenea anvelope, iar in momentul de fata avem cea mai buna anvelopa pentru roata fata pe care noi deja am folosit-o in astfel de conditii. Anvelopa MX11 combina intr-un pachet extraordinar toate lucrurile pe care noi le-am comunicat echipei Dunlop."
INOVATIE IN MATERIE DE DESIGN
Inovatia a avut loc atat in materie de constructie a noii anvelope Geomax MX11 cat si in materie de design. Formele blocurilor benzii de rulare atat pe roata fata cat si pe roata spate nu au doar caracteristici vizuale distinctive: ele sunt si in totalitate eficiente. Acestea doteaza anvelopa cu o tractiune uimitoare peste terenurile nisipoase si cu o stabilitate excelenta la denivelari, cocoase si suprafete neregulate.
ANVELOPA MX11F PENTRU ROATA FATA: Profil cu elemente in forma de cruce pentru o mai mare rezistenta la rupere
In locul unei forme tipice a benzii de rulare cu dispunerea blocurilor in forma de patrat, asa cum se intalneste pe anvelope pentru roata fata de la competitori, anvelopa pentru roata fata MX11F dispune in mod inteligent elementele profilului in forma de cruce in modelul central al benzii de rulare. Aceasta da o mai mare stabilitate si rezistenta la socuri venite dintr-o varietate de unghiuri. Marginea fiecarui element de pe roata fata este mult mai ascutita decat cea a oricarui element traditional de forma patrata, minimizand reactia la socuri si tendinta de rupere pe teren valurit. Rezultatul este o manevrabilitate mult mai fina pe teren nisipos si pamant.
IN INTAMPINAREA NEVOILOR ATAT A PILOTILOR CAT SI A MOTOCICLISTILOR
Noua anvelopa MX11F de la Dunlop intalneste nevoile nu numai ale fiecarui pilot ce alearga pe terenuri nisipoase, ci si a celor mai seriosi piloti din competitii de tip off-road. Combinatia dintre tehnologia avansata Dunlop si feed-back-ul de la curse venit de la pilotii de uzina Honda in timpul dezvoltarii anvelopei a dus la producerea unei anvelope superioare -una ce va permite si pilotilor amatori sa isi forteze masinariile cu deplina incredere in cele mai dure conditii.
CARACTERISTICILE CHEIE ALE NVELOPEI MX11:

* este dezvoltata impreuna cu echipa Honda World Motocross;
*exceleaza pe nisip;
*are o stabilitate imbunatatita pe suprafete denivelate;
* are niveluri de top ale performantei in toate ariile cheie (aderenta, franare, stabilitate, durabilitate);
* prezintablocuri in forma de cruce pe anvelopa fata MX11F ce sporesc rezistenta fortelor unghiulare si extind viata anvelopei pe suprafete ferme;
* prezinta blocuri stabilizatoare Geomax pe profilul central al anvelopei spate ce mentin stabilitatea in timpul unor accelerari si franari dure;
* prezinta profile in forma de curbe crescatoare la nivelul blocurilor exterioare pe anvelopa pentru roata spate MX11, pentru o tractiune superioara;
* are o mai buna flexibilitate in carcasa pentru o mentinere pe sol sporita.
MX11 este acum disponibila in urmatoarele dimensiuni:
80/100-21 fata
110/90-19 spate

Dunlop a sprijinit urmatoarele echipe din Campionatul Mondial MX FIM:
Honda World Motocross Team - echipa oficiala de uzina
Evgeny Bobryshev

Rui Goncalves

LS Honda - echipa de sprijin oficiala
Jonathan Barragan

Kawasaki Racing Team - echipa oficiala de uzina
Gautier Paulin
Xavier Boog
Distribuie pe Facebook
mai multe