FMX de inalta tensiune la Londra - Sherwood castiga

FMX de inalta tensiune la Londra - Sherwood castiga
Neozeelandezul Levi Sherwood a readus energia la Battersea Power Station, castigand cea de a cincea oprire a Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters 2010 din capitala britanica. Baiatul de 19 ani s-a tinut tare in fata a 30.000 de fani veniti pe taramul fostei centrale electrice, impresionand cu cele mai nebunesti trick-uri care s-au tinut lant. Nate Adams (SUA) si Dany Torres (Spania) au ocupat celelalte locuri de pe podium, in timp ce liderul campionatului, Andre Villa, a trebuit sa se multumeasca cu un dezamagitor loc noua.
Distribuie pe Facebook

Ploaia marunta care a cazut pana aproape de inceperea show-ului le-a facut concurentilor viata mai grea. In locul unor aterizari ferme, fara probleme, acestia au fost nevoiti sa dea mai mare atentie locurilor usor alunecoase. "Nu am putut sa concuram la nivelul maxim - era prea periculos si riscam sa alunecam", a explicat americanul Nate Adams, care a ocupat cea de a doua pozitie pe podium. Asa cum toti riderii au beneficiat de aceleasi conditii pe traseul perfect uscat din timpul calificarilor de dupa-amiaza, clasamentulul final a ramas si pentru competitie tot cel din calificari.

In ciuda ploii, biletele de intrare au fost epuizate la Battersea Power Station, spectatorii venind sa vada cel mai spectaculos show de FMX. "Fanii au fost cu siguranta cei care au redat energie fostei centrale electrice", a spus zambind ocupantul locului trei, Danny Torres.

Favoritul multimii, Robbie Maddison, faimos pentru saritura lui peste celebrul Tower Bridge din 2009, a terminat aceasta etapa abia pe locul zece, dupa cazatura dura din calificari.

In clasamentul general conduce mexicanul Andre Villa (310 puncte), urmat de Nate Adams (305 puncte) si Levi Sherwood (290 puncte), doar 20 de puncte ramanand intre "baiatul de cauciuc" si liderul mexican. "Voi da absolut totul la ultimul eveniment pentru a incerca si sa-i dobor lui Villa primul loc."

Runda finala a Red Bull X-Fighters 2010 va avea loc pe 2 octombrie pe Stadionul Flaminio, faimos pentru gazduirea Jocurilor Olimpice din 1960 si "gazda" Echipei Nationale a Italiei de Rugby.

Red Bull X-Fighters Londra 2010



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 16 August 2010