Interviu cu Petre Pop, primul motociclist roman care alearga la Isle of Man

Interviu cu Petre Pop, primul motociclist roman care alearga la Isle of Man
Unul dintre putinii romani care mai reuseste in zilele noastre sa faca istorie. Petre Pop, primul roman care alearga in nebuna si uluitoarea cursa de motociclism Isle of Man Tourist Trophy a reusit sa acorde un interviu exclusiv pentru 4Tuning.
Distribuie pe Facebook

Petre Pop face parte din echipa PMC Racing Team si este sustinut de Il peccato, TNT Brothers Skydiving School si Mamaia Summerland.

Ne-a acordat acest interviu direct de pe Isle of Man, inainte sa inceapa cursa care dureaza de pe 25 mai pana pe 7 iunie.

Petre Pop are numarul de concurs 80 si participa la clasa Supersport (la prima participare).

Petre Pop - Isle of ManPentru prima oara in istorie: steagul Romaniei arborat la Isle of Man

1. Cum ti-a venit ideea sa participi la cursa Isle of Man?

Nimic mai simplu. In 2007 participam in competitii de motocross, nu aveam nicio treaba cu motoarele de viteza. Dar am reusit sa vad primul film cu ceea ce se intampla la cursa TT de pe Isle of Man. Si a fost un fel de dragoste la prima vedere.

2. Da-ne cateva detalii despre motocicleta cu care vei concura.

Motocicleta de concurs este o Honda 600RR, cu care concurez la clasa Supersport. Ca si putere, are undeva la 120 de cai la roata (nu la motor). Cat despre viteza maxima, nu cred ca atinge mai mult de 280-290 km/h.

3. Ce stii despre traseul de motociclism de la Isle of Man?

Despre circuitul de aici stiu ca este un circuit care trebuie respectat, pentru ca este un circuit care nu iarta. In rest, voi afla la fata locului pe traseu.

4. Spune-ne ceva despre echipa cu care vei merge acolo si despre sponsorii care te sustin.

Echipa este formata din Pilot, care sunt eu, si 2 mecanici. Cat despre sponsori, din pacate in Romania situatia sta cam asa: daca nu e fotbal, nu e sport. Si cu asta spun tot.

Petre Pop - Isle of ManAsteptand startul...

5. Ne poti spune in numere ce presupune aceasta deplasare?

Despre sume nu pot spune nimic concret momentan, pentru ca astept sa ma intorc de aici. Oricum, este o deplasare costisitoare.

6. Ce sfat ai pentru motociclistii din Romania?

Pe motociclistii din Romania ii indemn cat mai mult, in limita posibilitatilor, sa incerce sa renunte usor-usor la mersul pe strada. Un cadru organizat, sportiv, este mult mai sigur.

7. Dar pentru soferii care ii blameaza pe bikeri si ii considera un pericol?

Cat despre soferi, noi suntem inca mult in urma ca civilizatie. Traim in tara in care eu consider traficul o jungla. Asa ca orice sfat e de prisos.

8. La ce alta competitie ti-ai dori sa participi in viitor?

Visez sa particip in Campionatul Marii Britanii (British SuperBike) BSB, si asa cum s-a indeplinit visul cu Isle of Man, am increderea ca si aceste va deveni realitate curand.

9. La ce te astepti de la aceasta cursa Isle of Man?

Fiind prima cursa pe un circuit nou, nu pot sa am asteptari mari. Insa sper sa ma distrez copios!

Petre Pop - Isle of ManPetre Pop in actiune, la Isle of Man 2013

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Petre Pop - Isle of Man
mai multe