Mani Gyenes incheie sezonul pe locul 15 in Campionatul Mondial de Rally-Raid si castiga 2 titluri in Romania

Mani Gyenes incheie sezonul pe locul 15 in Campionatul Mondial de Rally-Raid si castiga 2 titluri in Romania
Mani Gyenes locul 15 in C.M. de Rally-Raid si Campion al Romaniei la Enduro si Endurocross. Vectra Racing campioana a Romaniei la Enduro cat si la Endurocross.
Distribuie pe Facebook
Sezonul 2010 a insemnat pentru Vectra Racing obtinerea titlului de campioana a Romaniei la Enduro, iar pentru Mani Gyenes clasarea pe locul 15 in C.M. de Rally-Raid si castigarea atat a titlului de campion al Romaniei la Enduro cat si la Endurocross.
Vectra Racing, avandu-i in componenta pe Mani Gyenes, Alex Garbacea, Romeo Duicu si Marcel Butuza, s-a impus fara probleme in clasamentul echipelor dominand Campionatul National de Enduro. Confirmarea ca echipa cu sediul in Brasov a obtinut titlul a venit la inceputul lunii cand la Sarata Monteoru ( jud.Buzau), in ultima etapa din sezonul 2010, Mani Gyenes si Alex Garbacea au urcat pe primele doua trepte ale podiumului.
Victoria lui Mani, din etapa buzoiana, i-a adus cel de al patrulea titlu din cariera la enduro, dupa ce in luna august a castigat cel de al patrulea titlu in Campionatul National de Endurocross. Succesul obtinut pe plan intern vine ca o consolare dupa ce in acest sezon, Mani nu a reusit sa participe decat la doua evenimente internationale majore, este vorba despre Raliul Tunisiei (etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid) si Red Bull Romaniacs, iar colegii sai doar la unul. Satmareanul a mai castigat in acest an si Romanian Extreme Adventure, saptamana de off-road extrem care ii duce pe concurentii de la categoriile moto si auto o saptamana in Carpatii de Curbura.
Trei din pilotii Vectra Racing sunt in primii 25 de rideri din Campionatul Mondial de Rally-Raid

Pe plan international, Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea au reusit sa termine in top 11 etapa de campionat mondial din Tunisia, iar in ciuda faptului ca au fost prezenti doar la o singura etapa din acest sezon (in total au fost 5 etape) la finalul anului cei trei se afla in primii 25 de piloti ai lumii. Mani Gyenes ocupa locul 15 in clasamentul mondial, Marcel Butuza este pe locul 18, iar Alex Garbacea se afla pe locul 23, campionul mondial din 2010 fiind pilotul oficial KTM, Marc Coma. In clasamentul sezonului 2010 al C.M. de Rally-Raid la clasa Productie motoare peste 450 cmc Marcel Butuza se afla pe locul 6, in timp ce Alex Garbacea in acelasi clasament ocupa locul opt. In clasamentul de la SuperProductie motoare peste 450 cmc, Mani Gyenes a incheiat sezonul pe locul 11.

La rezultatele pe plan international se mai adauga, in cazul lui Mani, si succesul de la Red Bull Romaniacs unde a reusit sa termine pe locul 9 la clasa Profi (cea mai dificila).

Pentru membrii Vectra Racing urmeaza acum o perioada de antrenament in care vor pune mai mult accent pe conditia fizica, urmand ca in 2011 sa revina in Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2010