Motocicleta BMW: bavarezii prezinta un concept in 6 cilindri

Daca spunem 6 cilindri, cu siguranta ne gandim la BMW si la motoarele lor de masina. Insa iata ca nemtii vor sa extrapoleze cele 6 pistoane si la motociclete, iar pentru asta vin cu un concept inedit ce sfideaza logica: Concept 6, o motocicleta noua care are ganduri de a intra in productia de serie.
Distribuie pe Facebook

In cadrul EICMA Show de la Milano, BMW tocmai ce a dezvaluit Concept 6, o motocicleta futurista cu motor in 6 pistoane. Dupa cum zice si numele, BMW a inventat un nou concept de motor in 6 cilindri, special destinat motocicletelor. Nu vorbim acum de diverse motoare uriase puse pe 2 roti doar de dragul de a o face si pentru a arata ca se poate, cum fac americanii. Vorbim aici de un concept realizat, ce va fi baza unei motociclete marca BMW de serie.

Motocicleta BMW: bavarezii prezinta un concept in 6 cilindri

Conceptul 6 prezentat in Italia are un sasiu parca bazat pe varianta de serie K, iar motorul este inclinat ca si cele de 4 pistoane, la 55 de grade. Asadar, doua trasaturi importante care sunt in comun cu motocicletele de serie. Insa daca ne uitam la carene si la elementele exterioare, aici vorbim de chestii parca scoase din filmele SF - o viziune de viitor a aspectului oldschool Cafe Racer.

Motocicleta BMW: bavarezii prezinta un concept in 6 cilindri

Motorul? Cei de la BMW sunt cam zgarciti momentan in amanunte, ceea ce semnifica un singur lucru: ca au ganduri serioase si ca nu vorbim doar de un concept de motor. Se pare ca va avea o putere mai mare decat actualul motor BMW in 4 pistoane de 1.3 litri, adica ceva mai mult de 150 cp. Dar cu un cuplu ceva mai mare si linia rosie undeva mai jos, pe la 9000 rpm, cam ca o masina japoneza.

Motocicleta BMW: bavarezii prezinta un concept in 6 cilindri

Asadar, BMW doreste sa faca un pas mare in domeniul moto. Daca italienii inca merg cu motoare pe 2 cilindri, iar restul lumii cu 4, de ce BMW nu va merge cu 6? Ei bine, se pare ca va merge. Pentru ca drumul de la concept la realizarea unei motociclete de serie este foarte scurt. Si la cat de mare este echipa care a lucrat la Concept 6, e clar ca la anul vom vedea si prima motoreta BMW cu noul motor.

Vezi galeria foto completa la rezolutie mare mai jos!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Concept 6 motocicleta BMW
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2011