Motociclistii Dunlop au avut rezultate excelente in cursa de Supercross din Franta

Motociclistii Dunlop au avut rezultate excelente in cursa de Supercross din Franta
  • Dunlop este partener tehnic al Suzuki Endurance Race Team, Honda TT Legends, Kawasaki si Honda
  • Motocicletele castigatoare au fost dotate cu pneuri de macadam Dunlop
  • Castigatorul competitiei pilota o motocicleta Honda
Distribuie pe Facebook

Justin Barcia a fost numit rege in Franta, la Bercy, in cadrul etapei de Supercross, cel mai mare eveniment de gen din afara Statelor Unite ale Americii. Aceasta a fost a doua victorie a sa, pe prima obtinand-o in 2010, in timp ce colegul sau, Trey Canard, s-a clasat pe locul secund, iar celalalt coleg al sau, pilotul Dunlop Gaultier Paulin, terminand al patrulea.

Desi e vorba de o competitie mai putin cunoscuta in Romania, trebuie mentionat ca este un sport extrem de spectaculos. Un numar mare de motociclisti, la bordul unor motoare de teren accidentat, urmeaza un traseu cu diferite obstacole, similare ca in Motocross. Viteza este insa mare si numarul de participanti este si el ridicat.

Barcia si-a adjudecat victoria in Franta cu un scor de 1-1-2 obtinut in trei etape fata de scorul 2-2-1 obtinut de Canard. Coechipierii din cadrul echipei sponsorizate de Dunlop au schimbat locurile intre ei, nefiindu-le usor sa isi mentina pozitiile fruntase. Barcia a clacat in cea de a treia cursa eliminatorie si l-a tras si pe Canard in rostogolire. Aceasta i-a scos pe ambii piloti din cursa finala eliminatorie, ceea ce i-a lasat cu foarte putine sanse in clasamentul final al etapei.

Paulin a fost europeanul care s-a clasat cel mai sus la o categorie care nu reprezinta domeniul sau de baza, conducandu-si vehiculul Kawasaki printr-o serie de rezultate bune pe tur, o victorie in superpole si terminand al treilea, al patrulea si al cincilea in palmaresul personal. A ratat in extremis podiumul in cursa indoor, care este ceva oarecum diferit de MXPG. Francezul Paulin a concurat in cadrul evenimentului pentru a se distra si pentru a fi alaturi de fanii francezi locali, inainte de a testa si apoi de a lua o pauza pentru a se pregăti pentru sezonul MXPG 2014.

Distribuie pe Facebook
mai multe