Pilotii romani care sfideaza moartea

Pilotii romani care sfideaza moartea
"Astazi e o zi importanta pentru mine: pot sa castig, pot sa pierd sau pot sa mor", este sloganul unuia dintre cei mai talentati piloti moto din Romania. Catalin Cazacu, campionul Romanian Superbike la clasa SuperSport, Ionel Pascota, campionul national la clasa SuperSport si Superbike si Daniel Onoriu au facut o triada de zile mari in Grecia, pe circuitul de la Serres. Alaturi de piloti internationali, ei au facut spectacol de indemanare cu motociletele din dotare.
Distribuie pe Facebook
Dupa clipele de cosmar pe care le-a trait anul trecut la Caransebes, cand unul din spectatori a intrat cu masina pe circuit, accidentandu-l grav si pe el, Catalin Cazacu a revenit in forta. "Am trecut pe langa moarte la Caransebes, cand am incercat sa opresc masina care gonea pe circuit, desi erau piloti moto la start. Dar riscul face parte din ceea ce am ales sa fac. Dupa ce m-am recuperat, am participat la mondiale. Am reusit un rezultat foarte bun, plasandu-ma pe locul 16. Nu am abandonat competitiile interne, obtinand titlul de campion la clasa SuperSport", a declarat Catalin.
O secunda ar fi fost fatala si pentru Daniel Onoriu, care a fost la un pas sa cada de pe motocicleta cand concura in Grecia la Campionatul de Motociclism Romanian Superbike. "Dezavantajul meu a fost ca m-am dus cu motocileta mea de strada, o Agusta F4, fara sa o prepar in vreun fel. Cauciucurile Dunlop au fost de strada, nepotrivite pentru circuit. Suspensiile mi le-au reglat campionii en-titre Ionel Pascota si Catalin Cazacu, dupa ce au facut cateva ture cu motocileta mea in antrenamente. Catalin mi-a pus si incalzitoare la roti si ii multumesc mult ca s-a implicat in cursa mea. Si Pascota si Cazacu sunt adevarati sportivi campioni, intelegand ce e in sufletul meu si cata ambitie se stransese in mine dupa 6 ani de pauza. Am terminat cursa pe locul 5 in clasament, fiind primul dintre romanii care au trecut linia de sosire", ne-a povestit Daniel.
Rezultatul campionului pe 4 roti putea sa fie insa si mai bun: "Intr-una din turele de inceput, abia am evitat un high-side si am redresat motocicleta printr-un noroc incredibil. Doar Dumnezeu mi-a pus inapoi motocicleta pe trasa, pentru ca eu nu stiu cum am reusit sa evit o accidentare. Dupa aceea, am lasat-o mai usor pentru ca nu imi permit o noua cazatura. M-as dezmembra de tot dupa toate operatiile mele".
Dupa inchiderea cursei, Onoriu a avut ocazia sa mearga si cu motocicleta preparata a campionului Ionel Pascota: "Nici nu exista comparatie intre motocicleta mea de strada si BMW-ul preparat al lui Ionel. Chiar din primul tur facut cu ea mi-am scazut timpul din concurs cu o secunda. Daca voi continua cursele moto si la anul, cu siguranta voi aloca un buget corespunzator prepararilor motocicletei".

Cei trei militeaza pentru descarcarea adrenalinei pe circuit: "Motocicletele trebuie testate pe circuite, nu pe autostrazi sau in oras. Strada te poate ucide foarte usor. Eu personal am venit la circuitul de la Serres cu patru prieteni care au intrat in competitie ca debutanti si au fost foarte incantati de felul in care si-au testat motocicletele si talentul lor. Toti pilotii profesionisti sunt foarte prudenti pe strada", a incheiat Daniel Onoriu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 12 Octombrie 2011