Si-a transformat vechiul CLIO intr-un mini monster truck. Acum nu este obstacol care sa-i stea in cale

Si-a transformat vechiul CLIO intr-un mini monster truck. Acum nu este obstacol care sa-i stea in cale
  • Si-a transformat vechiul Clio intr-un off-roader veritabil
  • Sasiul este de la un Land Rover Defender 90
  • Renault-ul Clio este una dintre cele mai vandute masini din Europa
Distribuie pe Facebook

Daca esti amator de aventuri pe teren accidentat, atunci iti cumperi un SUV sau macar un crossover iar distractia este asigurata. Insa mai exista o varianta: iti construiesti singur unul, dupa exemplul celui de mai jos.

Renault-ul Clio este, constant, una dintre cele mai bine vandute masini din Europa si de-a lungul anilor a castigat mai multe distinctii. Printre acestea se numara si titlul Masina Anului in Europa, pe care l-a castigat nu o data, ci de doua ori, in 1991 si in 2006.

Cu toate acestea, Clio nu este genul de masina care intoarce privirile, mai ales daca vorbim despre un exemplar cat de cat standard. Da, este o masina buna, fiabila si, de ce nu, accesibila, dar cam atat.

Masina din imagini insa, este cu totul alta mancare de peste. La baza a fost un Renault Clio de generatie a doua, dar care intre timp si-a depasit conditia si a ajuns sa fie un mini monster truck, sau un off-roader mai capabil decat foarte multe modele consacrate din acest segment.

Din pacate, imaginea postata pe internet nu este insotita de mai multe detalii tehnice, dar din comentarii reiese ca sasiul este de la un Land Rover Defender 90. Asa cum bine stii, modelul britanic este unul dintre cele mai capabile vehicule de teren accidentat din istorie, asa ca proprietarul nici ca putea face o alegere mai buna.

Renault Clio monster truck

Ca tot am pomenit de celebrul Defender, Land Rover a oprit productia acestui model la inceputul anului 2016 insa reprezentantii companiei au vorbit in repetate randuri de o noua generatie cu care s-ar putea sa facem cunostinta pana la sfarsitul anului. Cel putin asta zic unele surse apropiate de brand-ul din Coventry.

Britanicii de la Land Rover sunt foarte secretosi in ceea ce-l priveste. Atat de secretosi incat au refuzat sa dezvolte un concept care sa anunte un viitor Defender, de teama ca ar putea fi copiat de chinezi. Directorul de proiectare avansata din cadrul Land Rover Studio chiar a declarat la un moment dat ca noul Defender va fi mai bun decat rivalul sau de la Mercedes, legendarul G-Class.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Off-road DATA PUBLICĂRII: 22 Octombrie 2018