Bucurestiul, vazut prin parbrizul unui autocar in 1977

Bucurestiul, vazut prin parbrizul unui autocar in 1977
  • Multe cladiri exista si in ziua de azi
  • Cutremurul s-a petrecut pe 4 martie 1977
  • In trafic sunt masini romanesti si straine
Distribuie pe Facebook

Iata niste imagini realizate in 1977 de catre un strain, dintr-un autocar. Pozele sunt facute la cateva luni dupa petrecerea nefericitului cutremur din martie, in care s-au prabusit cladiri si au murit sute de oameni. Este interesant ca putem admira Bucurestiul de alta data, dar si masinile din trafic cu care circulau bunicii nostri.

Poze din autocarStatuia lui Lenin din actuala Piata Presei Libere, daramata dupa Revolutie. Casa Scanteii este cam la fel ca si acum, mai putin bannerele uriase de reclama. Se pare ca asfaltul era mai scump de turnat decat pietruirea drumurilor, motiv pentru care cele mai mari artere ale vremii aveau piatra cubica.

Poze din autocarPiata Universitatii, in 1977: se vede hotelul Intercontinental si TNB, in forma originala. Se pare ca imaginile sunt realizate din autocar imediat dupa cutremurul care a devastat Romania, pentru ca lipsesc blocul Dunarea si Biserica Lenei, demolate in martie, dupa cutremur. Iar blocul Wilson, centru-stanga, are fatada distrusa.

Poze din autocarTot Universitate, dar venind dinspre Piata Sf. Gheorghe. Se vede Hotelul Intercontinental si blocul Luceafarul.

Poze din autocarPiata Unirii in 1977, dupa cutremur. Imaginea este dinspre Dealul Mitropoliei si in fata se vede santierul metroului care a fost inaugurat in 1979. Magazinul Unirea se vede in centru si la stanga este biserica Sf. Ioan Nou. Se vede si magazinul Cocor, vechea hala a Unirii, spitalul Brancovenesc (dreapta).

Poze din autocarCalea Victoriei avea si pe vremuri sens unic. In mijloc se vede hotelul Bulevard, casa Capsa, iar in stanga, unde acum este Hotel Ramada, o cladire care acum nu mai exista. In stanga este magazinul Romanta. Din aceasta imagine mai putem vedea si un trafic aglomerat, cu masini rusesti, precum Moskvich, dar si frantuzesti, precum Renault 16. Si, normal, celebrele modele Dacia 1300 si 1100.

Poze din autocarBd. Nicolae Balcescu, venind dinspre Piata Romana spre Universitate. In afara de aglomeratia orasului, cu masini interesante, straine, precum Fiat si Volkswagen, mai vedem si transportul in comun cu autobuze si trolee. Dar si aceleasi cladiri care au rezistat pana in ziua de azi.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Poze din autocar
mai multe