Cel mai dorit BMW M3 dintre toate. Ce este Evolution II si cu cat se mai vinde astazi un exemplar

  • Un exclusivist M3 Evolution II iese sambata la licitatie
  • Este unul dintre cele 40 de exemplare oferite de BMW in Marea Britanie
  • Vanzatorul spera sa obtina pe masina pana la 70.000 de lire
Distribuie pe Facebook

Cu sau fara o versiune sedan, in patru, sase si chiar opt cilindri, uneori vandut doar alaturi de o cutie de viteze manuala, alterior disponibil inclusiv in compania unei transmisii automate.

Lansat pentru prima oara acum mai bine de trei decenii, la mijlocul anilor '80, modelul M3 de la BMW a fost oferit de-a lungul timpului in cinci generatii diferite si probabil de cel putin trei ori mai multe configuratii.

Mai precis, automobilul bavarez de clasa medie si inalta performanta a fost echipat, pe rand, cu un motor in patru cilindri, o unitate I6 si chiar un propulsor V8, in unele cazuri optandu-se inclusiv pentru solutia supraalimentarii.

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

De la model la model au diferit, de asemenea, si versiunile de caroserie disponibile, doar trei dintre cele cinci generatii anterior amintite ajungand in showroom-urile BMW, la vanzare, chiar si sub forma unui M3 Sedan.

Cum industria auto a evoluat permanent, iar inginerii au venit de fiecare data noi solutii, bavarezul de clasa medie si inalta performanta a jonglat inclusiv cu optiunile la nivel de transmisie, de la clasica manuala ajungandu-se la SMG si DCT.

Pentru unii insa, singurul BMW M3 care conteaza cu adevarat este modelul E30, prima generatie avand ca atuuri nu sprintul de la 0 la 100 km/h ori viteza de top, ci greutatea scazuta si, in consecinta, senzatiile traite la volan.

Totodata, automobilul bavarez de clasa medie si inalta performanta lansat acum mai bine de trei decenii, la mijlocul anilor '80, este recunoscut si pentru editiile speciale botezate Evo, care aduc noi elemente sub capota si / sau la exterior.

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

Un exemplu concret in acest sens il reprezinta modelul BMW M3 Evolution II, care se lauda atat cu o motorizare de 220 de cai putere, cat si cu o serie de modificari aduse nu numai spoilerului fata, ci si eleronului posterior.

Si tot in configuratia respectiva, automobilul bavarez de clasa medie si inalta performanta anunta o productie limitata la exact 501 exemplare, dintre care mai putin de 10% (40 unitati) comercializate oficial pe piata din Marea Britanie.

Aducem in discutie situatia Regatului Unit fiindca de aici vine si cel recent BMW M3 Evolution II scos la vanzare, un model cu putin peste 100.000 de kilometri parcursi din 1988 si pana in prezent urmand a ajunge la licitatie.

In exact doua zile, chiar sambata aceasta, pentru o suma - spera reprezentantii casei Silverstone, cuprinsa intre 60.000 si 70.000 de lire sterline, echivalentul a 67.427 - 78.665 de euro la cursul de astazi, joi, 27 septembrie 2018.

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

BMW M3 Sport Evolution II de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze BMW M3 Sport Evolution II de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Septembrie 2018