Comori prafuite: Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Comori prafuite: Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!
Da o fuga pana la gospodaria bunicilor si uita-te atent prin grajdurile si magaziile parasite in care nu ai avut chef sa intri. Cine stie ce comoara gasesti. Uite, de exemplu, ce bijuterii pe patru roti au fost descoperite in unele hambare de ferma, depozite uitate si garaje de case parasite.
Distribuie pe Facebook

Comoara fermierului

Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Buick, Ford, Mercedes si monoposturi de curse de la mijlocul secolului trecut, ca sa enumeram doar cateva din comorile descoperite intr-un hambar de ferma din Portugalia. 180 de masini clasice inghesuite intr-un hambar cu usile baricadate, asta a fost marea surpriza care l-a asteptat pe cumparatorul unei ferme abandonate! Fostul proprietar al fermei, un dealer auto, isi pastrase cele mai interesante vehicule intr-o colectie impresionanta. Cele 180 de masini sunt estimate la peste 50 de milioane de dolari.

Nebraska, taramul Chevy

Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Tot un dealer de masini a lasat in urma sa o impresionanta colectie de peste 500 de exemplare de Chevrolet produse de-a lungul timpului. Ray Lambrecht a strans impresionanta colectie in cei 50 de ani in care a detinut reprezentanta Lambrecht Chevrolet din Pierce-Nebraska. Lambrecht a pastrat toate automobilele pe care nu a reusit sa le vanda de-a lungul timpului. Din pacate, ideea de a le lasa in plin camp, la ferma sa sau prin diverse garaje prafuite a stricat aspectul multor exemplare. Aproape o crima!

Descoperire epocala

Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Autorul si jurnalistul Michael Mraz a cautat ani in sir masina preferata a pilotului legendar Rudolf Caracciola, decedat in 1959: un Mercedes 500 K. In 2012, intr-un garaj abandonat din Los Angeles, Mraz si-a indeplinit visul gasind Mercedesul langa .... ultimul exemplar ramas din cele sapte roadstere Horsch 855, un alt exemplar de Mecedes Gullwing, dintr-o serie de doar 29 de masini, si doua Maybach-uri produse inainte de Al Doilea Razboi Mondial. Asta da descoperire epocala!

Campionul din hambar

Pana si Internetul s-a dovedit de ajutor in depistarea unor vestigii auto cu "pedigree". Aflat in cautarea unui model la scara reala a BMW M1, germanul Marc Durscheidt a descoperit o caroserie pusa la vanzare pe eBay. Aceasta era depozitata intr-un hambar de langa Munchen. Spre surpriza lui Durscheidt, caroseria apartinea modelului care in 1980 a castigat cursa de la Le Mans. Masina a fost restaurata cu ajutorul gratuit oferit de producatorul de automobile bavarez.

Nu lua numele Ferrari in desert!

O porunca din Biblia auto pe care un american din Tucson Arizona a ignorat-o cu desavarsire atunci cand si-a cumparat un Ferrari 166MM Barchetta. Din fericire, masina a fost descoperita dupa 50 de ani petrecuti in soarele arzator al Arizonei de catre colectionarul Manny Del Arroz. Fara sa se mai targuiasca, acesta a platit un milion de dolari pe "calutul italian" din 1950. Pretul de piata al unui Ferrari Barchetta este de 1,5 milioane dolari.

"De la nasu' Onassis... o Lamborghini Miura S!"

Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Aristotel Onassis s-a dovedit a fi mana sparta la petreceri, cumparandu-i cantaretului sau preferat Stamatis Kokotas, supranumit si Elvis al Greciei, un Lamborghini Miura S. Cat de bine si-a dat seama vocalistul palicar de valoarea cadoului ne putem da seama din faptul ca Stamatis a abandonat, in 1972, masina in parcarea subterana a hotelului Hilton din Atena. Noroc cu lucrarile de renovare care au scos la iveala bijuteria dupa ... 31 de ani.

Shelby Cobra Daytona Coupe

Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!

Alt om din industria muzicii, alt uituc. Producatorul Phil Spector a fost mandrul proprietar al prototipului Shelby Cobra Daytona Coupe, singurul coupe din seria Daytona produs in Statele Unite. Masina isi facuse cu sarg treaba in circuitele din Europa in 1964 si 1965. Spector a condus-o o perioada, dupa care s-a plictisit si a abandonat-o intr-un garaj. Ulterior, a fost scoasa la licitatie si cumparata de un colectionar de pe Coasta de Est a Statelor Unite. Valoarea Cobrei: 4 milioane de dolari.

Bugatti Type 57S Atalante Coupe

Un alt "criminal auto" s-a dovedit a fi un medic britanic. Fire retrasa, fara sotie si copii, acesta a pastrat in praf unul din cele 17 exemplare ramase din seria Bugatti Type 57S Atalante Coupe produsa in 1937. In ciuda ofertelor venite de la diversi colectionari, medicul a refuzat sa vanda comoara din garaj pana la moartea sa. A fost scoasa ulterior la licitatie, unde a atins suma de 4,4 milioane dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Uite ce minuni adapostesc unele garaje abandonate!
mai multe