60 de automobile Renault ascunse intr-un hambar din Danemarca ies la licitatie

60 de automobile Renault ascunse intr-un hambar din Danemarca ies la licitatie
  • Sunt 60 de vehicule Renault
  • Cea mai scumpa masina valoreaza cam 3500 de Euro
  • Majoritatea sunt functionale
Distribuie pe Facebook

Chiar si in Danemarca se pare ca mai exista cateva comori in hambare. Iata ca un colectionar care a adunat masini incepand cu anul 1968 e pe cale sa le scoata la licitatie.

Anker Krarup este un pasionat in varsta, care a adunat in hambarele sale peste 80 de automobile de colectie, dintre care 60 fiind Renault. Masinile au fost achizitionate pe rand, incepand cu 1968, si au ajuns sa zaca in hambar pana in aceasta iarna, cand au fost descoperite de o casa de licitatii care s-a inhamat sa le vanda pe 20 martie, in tentativa de a obtine cat mai multi bani pentru domnul ANker.

Renault DanemarcaRenault DanemarcaRenault Danemarca

Renault Danemarca

Printre masinile descoperite in hambare se numara mai multe Renault 4CV, modele Dauphine, Renault 12, modele mai vechi din anii '40, Renault 8 si 10, dar si modele mai noi, adica Renault 16, 20 si chiar 12, masina dupa care a fost realizata celebra Dacie. Oricum, in colectia danezului sunt si cateva masini mai scumpe, cum ar fi un Renault Fregate Transfluide din 1959, o limuzina cu care francezii voiau sa intre pe segmentul premium. Chiar si asa, pretul acestui automobil nu este unul astronomic: licitatia ar putea incepe de la 3000 de Euro si s-ar putea termina pe la... 3500 de Euro.

Renault DanemarcaRenault Danemarca

Renault Danemarca

Chiar daca printre cele 80 de automobile Renault si Volkswagen nu exista niciun Gordini, de exemplu, sau o alta masina construita in serie mica, e clar ca aceasta colectie interesanta reprezinta o descoperire importanta. Nicaieri in lume nu au mai fost gasite in acelasi loc mai multe automobile clasice Renault, ca aici. Unde mai pui ca danezul are un hambar plin cu piese originale, noi, care valoreaza probabil mai mult ca masinile in sine.

Renault Danemarca

Cei de la Campen Auktioner au luat masinile din hambar, urmeaza sa le restaureze fugitiv si sa le evalueze, dupa care, luna viitoare, vor fi scoase la licitatie. Cu siguranta nu putem vorbi de sume colosale, asa cum s-a intamplat in cazul colectiei Baillon, dar masinile care au stat in hambar zeci de ani, au acum o sansa la o viata noua.

NR: asigurati-va ca activati subtitrarea la film!

Renault Danemarca

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Renault Danemarca
mai multe