Dacia 1300, vehicul istoric, de vanzare cu 8400 Euro: merita banii?

Dacia 1300, vehicul istoric, de vanzare cu 8400 Euro: merita banii?
  • 53.000 de kilometri are la bord
  • 8400 Euro este pretul cerut de proprietar
  • Masina are atestat de vehicul istoric, deci 0 taxe
Distribuie pe Facebook

Ce poti face cu 8400 de Euro la inceput de 2019? Poti sa-ti cumperi un ceas de lux, poti sa faci o vacanta in doi pe o insula din arhipelagul Bora Bora, poti face o donatie frumoasa pentru PSD sau iti poti lua o Dacie cu atestat de vehicul istoric. De departe, cea mai buna afacere pare sa iti cumperi masina romaneasca.

Mai tineti minte cazurile din trecut de oameni care doreau sa-si vanda batrana Dacie cu sume exorbitante? Cum ar fi Dacia 1310 de vanzare cu 18.500 de Euro sau Dacia 1300 de vanzare cu 15.000 de Euro? Evident, sumele acelea erau putin exagerate pentru acele vehicule si, fara indoiala, la acei bani proprietarii au ramas cu ele si in zilele noastre. Acum, cea mai scumpa Dacie batraneasca de vanzare de pe internet costa numai 8400 de Euro.

E vorba de o Dacie romaneasca, nu una frantuzeasca, fabricata in 1974. In acel an, automobilele Dacia erau integral construite cu piese romanesti, cele frantuzesti fiind utilizate pana in 1973. Masina prezentata aici este insa o masina reconditionata, in stare exceptionala, fiind dotate si cu piese mai rare si mai scumpe de la modele anterioare frantuzesti, doar ca sa fie mai frumoasa.

Dacia 1300 de vanzare DJDacia 1300 de vanzare DJ

Conform datelor din anunt, masina are numai 53.000 de kilometri la bord in pofida celor 45 de ani petrecuti in Romania. A fost revopsita, reconditionata total la tabla si mecanica, iar interiorul arata ca nou. Sub capota zace acelasi motor de 1.3 litri care acum arata ca o farmacie. O masina impecabila din toate punctele de vedere cu care iti vine sa faci vacante lungi in toata Europa, atata timp cat nu este foarte cald, aerul conditionat fiind o dotare inexistenta pe modelele acelor vremuri.

Pretul este si el unul pe masura investitiilor: 8400 de Euro. Probabil ca proprietarul care o vinde mai lasa ceva la pret, dar chiar si asa, este unul destul de maricel pentru o batrana Dacie, indiferent de cat de reconditionata a fost ea. Este clar ca Daciile clasice au devenit tot mai ravnite, tot mai dorite si, din fericire, tot mai multe scapa de Remat. Insa preturile cerute de foarte multi asa-zisi colectionari sau pasionati, sunt departe de realitate.

Dar ce stim noi? Poate ca nu este totusi un pret asa de mare pentru o masina atat de frumoasa. Merita banii ceruti?

Dacia 1300 de vanzare DJDacia 1300 de vanzare DJ

Dacia 1300 de vanzare DJ

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia 1300 de vanzare DJ
mai multe