Este vedeta licitatiei. Exista numai patru exemplare la fel in toata lumea, iar acesta a fost restaurat complet

  • Numai 13 exemplare Coronet R/T fabricate in 1970
  • Unul dintre cele patru configurate cu plafon rigid
  • A fost restaurata complet
Distribuie pe Facebook

Acest Dodge Hemi Coronet R/T urmeaza sa fie vandut la licitatia organizata de casa Mecum Auctions. Pretul este necunoscut insa exemplarul din imagini este foarte rar.

Dodge este unul dintre cei mai importanti constructori de automobile din Statele Unite ale Americii si de-a lungul timpului a lansat cateva modele care au ramas in istorie. Unul dintre ele este Coronet, care initial a fost o masina de clasa mare insa in 1965 a fost transformata intr-un model de clasa medie, devenind astfel un muscle car in adevaratul sens al cuvantului.

Dodge Coronet Hemi R/T

Coronet a primit in 1970 un facelift minor iar clientii puteau alege din mai multe niveluri de echipare, inclusiv R/T. In acelasi an, Dodge a produs numai 13 exemplare Coronet R/T cu celebrul motor HEMI sub capota si numai patru dintre acestea au fost configurate cu un plafon rigid si echipate cu o transmisie manuala cu patru rapoarte.

Dodge Coronet Hemi R/T

Masina din aceste imagini este una dintre cele patru si mai mult decat atat, este chiar primul exemplar construit. In plus, urmeaza sa fie scoasa la vanzare de casa de licitatii Mecum Auctions. Si vestile bune nu se opresc aici.

Dodge Coronet Hemi R/T

Potrivit anuntului de vanzare, motorul V8 HEMI, care atunci cand era nou dezvolta 425 de cai putere, a fost reconditionat complet in 2000 de un specialist in drag racing iar in 2014 masina a mai trecut printr-un proces de restaurare. Vopseaua Dark Green Metallic este cea originala insa a fost intretinuta ca la carte de-a lungul anilor.

Dodge Coronet Hemi R/T

Habitaclul aduce aminte de anii '60 prin tapiteria din vinilin, volanul confectionat din lemn si de nuca distinctiva a schimbatorului de viteze.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, casa de licitatii Mecum nu a publicat si pretul acestui Dodge Coronet Hemi R/T, dar a precizat ca vine alaturi de documentatia completa si sunt oferite, inclusiv, imaginile din timpul procesului de restaurare.

Dodge Coronet Hemi R/T

Dodge Coronet Hemi R/T

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dodge Coronet Hemi R/T
mai multe