Multi ar fi preferat un Chiron in locul lui. Suma record pentru care s-a vandut acest Porsche 993 GT2

Multi ar fi preferat un Chiron in locul lui. Suma record pentru care s-a vandut acest Porsche 993 GT2
  • Un 993 GT2 fabricat la mijlocul anilor '90 a fost vandut recent la licitatie
  • Automobilul in cauza a parcurs pana in prezent numai 12.730 de kilometri
  • Cumparatorul exemplarului cu pricina a platit 1.84 milioane lire sterline
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele numai 57 de exemplare de strada ale modelului Porsche 993 GT2 a fost scos la licitatie in cadrul unui eveniment recent organizat la Londra si vandut pentru... fabuloasa suma de 1.84 milioane de lire sterline.

Colectionarii de automobile din lumea intreaga s-au reunitat la sfarsitul saptamanii trecute in Marea Britanie pentru a lua parte la o importanta licitatie organizata de casa RM Sotheby's in Londra.

Evenimentul cu pricina a gazduit unele dintre cele mai fine exemplare ale unor modele de renume precum Audi Sport quattro, Enzo Ferrari sau Lamborghini Diablo GT, participantii avand inclusiv ocazia de a pleca acasa la volanul unui rar Porsche 993 GT2.

Numai 57 de astfel de masini - in versiunea de strada, exista in intreaga lume, fiecare dintre acestea gazduind in compartimentul motor cate o unitate de 3.6 litri, dotata cu doua turbine si circa 430 de cai putere.

Porsche 993 GT2 vandut

Tot la capitolul bunatati tehnice putem include, de asemenea, si transmisia manuala cu sase rapoarte sau sistemul de tractiune spate, suspensia independenta cu amortizoare Bilstein sau franele perforate prezente pe ambele punti completand lista cu ingrediente magice.

In ceea ce priveste meniul estetic, spoilerele agresiv stilizate sau aripile supradimensionate se regasesc in topul atractiilor principale, numeroase priviri urmand a atrage si jantele in cinci spite sau eleronul urias.

Asa cum se poate observa si in fotografiile atasate acestui articol, exemplarul scos la licitatie in cadrul unui eveniment recent organizat la Londra si vandut pentru... fabuloasa suma de 1.84 milioane de lire sterline pluseaza cu o caroserie finisata in exclusivista nuanta Riviera Blue.

Porsche 993 GT2 vandut

Pentru cei interesati de modul in care se prezinta departamentul interior, automobilul german de inalta performanta propune volan sport, scaune cu suport lateral marit, dar si piele in doua culori sau accente albastre.

La final, tinem sa mai precizam si ca acest Porsche 993 GT2 a fost livrat la mijlocul anilor '90 - in 1995, mai exact - si s-a bucurat de un singur proprietar in cele peste doua decenii trecute de atunci. In toata respectiva perioada de timp a parcurs doar 12.730 kilometri.

O alta curiozitate o reprezinta suma pentru care exemplarul in cauza a fost vandut, cei de la RM Sotheby's estimand valoarea masinii din Stuttgart inaintea licitatiei la 750.000 - 850.000 de lire sterline.

Porsche 993 GT2 vandut

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Porsche 993 GT2 vandut
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2016