NOU record mondial: Un McLaren F1 s-a vandut pentru 10.5 milioane dolari!

NOU record mondial: Un McLaren F1 s-a vandut pentru 10.5 milioane dolari!
  • Un McLaren F1 s-a vandut pentru 10.5 milioane de dolari
  • Exemplarul cu pricina i-a apartinut lui Michael Andretti
  • Supercarul britanic ascunde sub capota un V12 de 627
Distribuie pe Facebook

Un exemplar al legendarului McLaren F1, cea mai rapida masina din istorie dotata cu un motor aspirat, s-a vandut zilele acestea pentru fabuloasa suma de 10.5 milioane de dolari.

Asemenea vinului de calitate, modelul McLaren F1 devine tot mai valoros odata cu trecerea timpului. Iar motivele sunt lesne de inteles: legendarul supercar britanic a fost construit in perioada 1992 - 1998 in numai 106 exemplare si, in ciuda celor peste doua decenii trecute de la lansarea sa pe piata, ramane in continuare cel mai rapid automobil de serie dotat cu un motor aspirat.

Si daca tot veni vorba despre propulsia modelului McLaren F1, ei bine... tinem sa reamintim ca aceasta este asigurata de o unitate cu 12 cilindri in V si capacitate de 6.1 litri, dezvoltata de specialistii bavarezi din cadrul companiei BMW si capabila sa livreze rotilor spate aproximativ 627 cai putere.

McLaren F1 rosu

McLaren F1 rosu

Echipat cu o transmisie manuala in sase rapoarte, legendarul supercar britanic a reusit sa atinga o viteza maxima de 391 de kilometri pe ora in cadrul unui test desfasurat in cadrul complexului de incercari detinut de Volkswagen in regiunea Ehra-Lessien din Germania.

Lasand insa in urma specificatiile tehnice, pe care oricum le cunoaste o lume intreaga, si ne concentram toata atentia asupra exemplarului din cazul de fata, despre care se spune ca este unul dintre cele doar doua modele McLaren F1 finisate in aceasta nuanta de rosu. De asemenea, tot despre legendarul supercar britanic prezent in cazul de fata se mai spune si ca ar fi apartinut la un moment dat pilotului de Formula 1 Michael Andretti.

Indiferent insa care ar fi adevarul, un concluzia este cat se poate de clara: modelul McLaren F1 continua sa doboare noi recorduri in materie de exclusivitate, legendarul supercar britanic devenind cel mai scump automobil contemporan datorita celor 10.5 milioane de dolari platite de un britanic pentru acest exemplar. De asemenea, exista numeroase zvonuri care sustin ca un alt proprietar american (tot din Statele Unite ale Americii a fost achizitionat si autoturismul din cazul de fata) ar fi refuzat o oferta de aproximativ 12 milioane de dolari.

McLaren F1 rosu

McLaren F1 rosu

McLaren F1 rosu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze McLaren F1 rosu
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Mai 2014