Accident grav cu un McLaren F1 de peste 10 milioane dolari

Accident grav cu un McLaren F1 de peste 10 milioane dolari
  • Un McLaren F1 a fost avariat extrem de serios in Italia
  • Soferul si pasagerul sunt, din fericire, in stare stabila
  • Supercarul britanic a sfarsit intr-un copac de pe margine
Distribuie pe Facebook

Un McLaren F1 cu o valoare estimata la peste 10 milioane de dolari a fost avariat destul de serios dupa ce soferul sau a pierdut controlul volanului si a ajuns intr-un copac de pe marginea drumului. Din fericire, ambii ocupanti ai supercarului britanic au scapat cu viata si se afla acum in stare stabila.

Oferit intr-un numar de numai 106 exemplare, modelul McLaren F1 ocupa un loc fruntas in topul celor mai exclusiviste automobile ale planetei. Detaliul care a contribuit insa la transformarea supercarului britanic intr-o adevarata legenda a industriei constructoare de masini consta insa in performantele absolut incredibile ale acestuia.

Propulsat de o unitate cu 12 cilindri in V si capacitate de 6.1 litri, cuplata la o transmisie manuala cu sase rapoarte, modelul McLaren F1 a reusit sa impresioneze intreaga lume la mijlocul anului 1998, atunci cand cei aproximativ 627 de cai putere s-au dovedit ahisuficienti pentru ca acul vitezometrului sa urce pana la 391 de kilometri pe ora.

Drept urmare, oricat ar putea parea greu de crezut, legendarul supercar britanic detine in continuare titlul de cel mai rapid automobil cu motor aspirat, si asta in ciuda faptului ca tehnologia a evoluat extrem de mult in ultimii 15 ani. Asadar, acestea fiind spuse, faptul ca un exemplar al modelului McLaren F1 s-a vandut recent pentru suma de 10.5 milioane de dolari nu ar trebui sa mai reprezinte nici o surpriza pentru nimeni, nu-i asa?

Preturile vor creste, cel mai probabil, si in perioada urmatoare, ceea ce nu reprezinta o veste chiar nemaipomenita pentru posesorul sasiului 72, care a reusit sa-si avarieze masina destul de grav in timpul unei plimbari in grup prin Italia. Viata este insa mai pretioasa decat orice altceva pe-acest pamant, iar vestea ca cei doi ocupanti ai supercarului britanic se afla in conditie stabila nu face decat sa ne bucure.

Cat despre cauza acestui accident, informatiile disponibile la acest moment indica faptul ca cel aflat in spatele volanului a pierdut inexplicabil controlul volanului, automobilul sfarsind intr-un copac de pe marginea drumului, cel mai probabil dupa ce s-a rostogolit de cateva ori adaugam noi.

Accident McLaren F1

Accident McLaren F1

Accident McLaren F1

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 28 Mai 2014