Nu se compara cu niciun Chiron sau Veyron. Motivul pentru care acest Bugatti se vinde cu 5 milioane de dolari

Nu se compara cu niciun Chiron sau Veyron. Motivul pentru care acest Bugatti se vinde cu 5 milioane de dolari
  • Este primul exemplar construit
  • A fost restaurat complet in 2012
  • Se vinde pentru o suma cuprinsa intre 4 si 5 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Acest Bugatti Type 55 Roadster va fi vandut la licitatia organizata de Gooding & Company's la Scottsdale pentru o suma care ar putea ajunge chiar si la 5 milioane de dolari. S-au produs doar 38 de exemplare, iar acesta este primul care a parasit linia de asamblare.

Daca esti fanul celor de la Bugatti, dar nu vrei sa-ti cumperi un Veyron sau un Chiron ca toata lumea, atunci acest Type 55 Roadster este numai bun pentru tine. Desigur, daca ai intre 4 si 5 milioane de dolari "aruncati" pe undeva.

Bugatti Type 55 Roadster

Vorbim despre o masina din anii '30, iar pretul exorbitant este dat de exclusivitatea acestui exemplar, dupa cum bine zic specialistii Gooding & Company's. Productia acestui model a fost limitata la doar 38 de exemplare iar cel pe care il vezi in aceste imagini este cel care a dat tonul, sau cu alte cuvinte, primul care a parasit linia de asamblare.

Bugatti Type 55 Roadster

Mai mult decat atat, aceasta este chiar masina care a fost prezentata in 1931 cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Sub capota regasim un propulsor supraalimentat cu opt cilindri, capabil de 130 de cai putere, iar partea frontala este putin diferita in comparatie cu celelalte exemplare, tocmai pentru ca acesta este cel dintai.

Bugatti Type 55 Roadster

Pe langa faptul ca i-a apartinut unui nobil francez, acest Bugatti Type 55 a fost detinut vreme de 40 de ani de un colectionar inrait care l-a folosit o perioada si ca masina de zi cu zi. In 2012 a fost restaurat complet, iar in acelasi an a castigat un premiu important in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach.

Bugatti Type 55 Roadster

Ca tot am pomenit la inceputul acestui articol de cel mai nou Bugatti, si anume incredibilul Chiron, iti spunem acum ca un exemplar neinmatriculat niciodata si finisat intr-o combinatie de negru si rosu s-a vandut recent pentru 3,8 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe