Pare doar un alt 205 cu volan pe partea gresita, insa acest exemplar are o poveste extrem de interesanta

Pare doar un alt 205 cu volan pe partea gresita, insa acest exemplar are o poveste extrem de interesanta
  • Peugeot UK ne arata un 205 GTi restaurat de ucenicii sai
  • Masina franceza ascunde acum sub capota un motor de 1.9 litri
  • Atat exteriorul, cat si interiorul par... complet noi
Distribuie pe Facebook

Mai exact, automobilul in cauza a fost restaurat si accesorizat cu o unitate de 1.9 litri de cativa dintre ucenicii diviziei Peugeot UK.

Volkswagen si Skoda nu sunt singurele companii din industria auto care promoveaza talentul ucenicilor sai, o astfel de abordare venind inclusiv din partea companiei Peugeot.

Sau, mai bine zis, din partea diviziei britanice a producatorului francez de masini, care a tinut sa prezinte recent un 205 GTi restaurat si, totodata, imbunatatit de invataceii sai.

Principala atractie a exemplarului cu pricina? Ei bine, chiar daca ar putea parea greu de crezut, nu caroseria absolut impecabila este cea care atrage atentia in cazul de fata.

Ascuns bine de ochii curiosilor si de departe atractia principala a acestui Peugeot 205 GTi este motorul. Motorul Mi16 cu capacitate cilindrica de 1.9 litri si injectie de fabrica.

Ramane la partea legata de bunatatile tehnice primite de automobilul francez si aruncam in discutie si admisia ITG, evacuarea Mongoose sau suspensie sport de la Bilstein.

In ceea ce priveste departamentul interior, acesta s-a ales cu un tratament similar celui aplicat caroseriei si arata acum de parca mai ieri ar fi iesit de pe portile fabricii.

Daca tot am vazut ce s-a ales de 205-ul GTi ajuns pe mainile ucenicilor Peugeot UK, acum este momentul sa aflam si ce nu s-a ales, desi asa suna in planul initial: o masina track-only.

Peugeot 205 GTi cu motor de 1.9 litri

Peugeot 205 GTi cu motor de 1.9 litri

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 1 August 2016