Uita de noul model. Acest BMW cu motor V12 si cutie manuala e singurul Seria 8 pe care ti-l doresti

Uita de noul model. Acest BMW cu motor V12 si cutie manuala e singurul Seria 8 pe care ti-l doresti
  • Un BMW Seria 8 cu 5.882 km la bord e de vanzare in SUA
  • Vorbim despre un 850CSi cu motor V12 si cutie manuala
  • Pretul de achizitie se ridica la suma de 250.000 euro
Distribuie pe Facebook

La 250.000 dolari insa, automobilul fabricat acum un deceniu si jumatate costa cat doua exemplare M850i xDrive de ultima generatie.

Dupa aproape zece ani de asteptare, BMW a lansat un nou Seria 8 pe piata. Spre deosebire insa de modelul original, actualul concurent al coupe-ului Mercedes S-Class nu este disponibil la vanzare si intr-o varianta cu motorizare in 12 cilindri.

In schimb, pentru prima oara in istorie, clientii au la dispozitie o unitate diesel de trei litri si 320 CP. Porneste de la 102.400 euro, iar echiparea standard include chiar si o cutie automata cu opt rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala.

Nimic din ce auzi nu este pe placul tau? Ei bine, site-urile de anunturi sunt pline de exemplare apartinand generatiei E31, cateva dintre acestea reprezentand adevarate capsule ale timpului - dupa cum se intampla si in cazul de fata, de altfel.

Vorbim, mai precis, despre un BMW 850CSi asamblat la mijlocul anilor '90 si cu un singur proprietar pana la momentul de fata. Cel mai impresionant aspect este dat insa de numarul kilometrilor parcursi de-a lungul timpului: putin peste 5.800.

Surprizele continua cu... pretul de vanzare. La un sfert de milion de dolari, respectivul coupe cu motor V12 si cutie manuala costa cat doua exemplare M850i xDrive de ultima generatie, plus dotari optionale in valoare de 24.000 dolari.

Totodata, suma de 250.000 dolari ceruta pe acest BMW 850CSi din 1994 este suficienta pentru a cumpara - la mana a doua, evident - orice model din gama entry-level sau chiar anumite exemplare din seria V12 de la Ferrari ori Lambo.

Revenind acum la automobilul din cazul de fata, pe langa numarul redus de kilometri, respectivul exemplar se mai poate lauda si cu vopseaua originala, dar si mirosul de nou. Ceea ce iti doresti atunci cand sunt atatia bani in joc.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW 850CSi cu 3600 mile
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2018