Un FORD extrem de rar s-ar putea vinde cu 9 milioane de dolari. Despre ce bijuterie este vorba

Un FORD extrem de rar s-ar putea vinde cu 9 milioane de dolari. Despre ce bijuterie este vorba
  • Unul din cele 5 prototipuri construite vreodata
  • Asamblat in UK dar exportat in SUA
  • A fost expus la diverse Concursuri de Eleganta
Distribuie pe Facebook

Si nici macar nu este vorba despre un model de serie, ci de un prototip replicat in numai cinci exemplare. Masina in cauza s-ar putea vinde chiar si cu 9 milioane de dolari la licitatia RM Sotheby's din cadrul Monterey Car Week.

Ferrari facea legea in anii '60 la cursele de anduranta dar americanii de la Ford aveau sa opreasca dominatia italienilor in 1966 cu legendarul GT40. Acest model a terminat cursa de 24 de ore de la Le Mans pe primele trei pozitii, aceeasi cursa pe care avea sa o castige si in urmatorii trei ani.

Ford GT40 Roadster

Ford a construit 12 prototipuri GT40, dintre care 5 in versiune Roadster. Acestea nu au vazut niciodata linia de productie insa au jucat un rol extrem de important in dezvoltarea acestui model legendar si costa azi o mica avere.

Ford GT40 Roadster

Exemplarul din aceste imagini este chiar primul din cele cinci GT40 Roadster si acum va fi scos la vanzare de casa de licitatii RM Sotheby's la mijlocul lunii august. Masina a fost asamblata in martie 1965 la uzina Ford din Marea Britanie si a fost mai apoi trimisa in SUA unde a fost expusa la reprezentanta Shelby din Venice, California.

Ford GT40 Roadster

In anii care au urmat a participat la mai multe evenimente speciale si a fost condusa de piloti legendari precum Ken Miles, Carroll Shelby sau Jim Clark. In 1983 a primit o revizie tehnica si 20 de ani mai tarziu a fost reconditionata si ulterior expusa in cadrul mai multor Concursuri de Eleganta, inclusiv la cel de la Pebble Beach sau Amelia Island.

Ford GT40 Roadster

Specialistii RM Sotheby's estimeaza ca acest Ford GT40 Roadster se va vinde cu o suma care se aproprie, si care chiar poate depasi, 9 milioane de dolari.

Ford GT40 Roadster

Ford GT40 a stat la baza versiunii de strada GT, care a intrat pe linia de asamblare in 2004. Cea de-a doua generatie a acestui model emblematic pentru industria auto americana a fost lansata 11 ani mai tarziu cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Ford GT40 Roadster

Spre deosebire de GT-ul original care venea echipat cu un motor V8, acesta din urma este propulsat de un V6 twin-turbo de 3.5 litri si are componente demne de secolul 21. Printre acestea se numara un sasiu de tip monococa din carbon, panouri de caroserie din acelasi material usor si elemente aerodinamice active.

Ford GT40 Roadster

Ford GT40 Roadster

Ford GT40 Roadster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford GT40 Roadster
mai multe