Am testat o camera de bord care costa 119 lei: iUni Dash P189

Am testat o camera de bord care costa 119 lei: iUni Dash P189
  • Rezolutia maxima a camerei este 1280x720
  • Displayul este de 2.5 inch
  • Unghiul de filmare acopera 120 de grade
Distribuie pe Facebook

Pana acum, am tot testat camera de bord, care mai de care mai scumpe si mai performante. Insa de aceasta data va prezentam o camera accesibila oricui.

Ultima camera testata de noi se numeste iUni Dash P189, Dash Series. Seria aceasta e numita asa de iUni, aproape toate modelele avand preturi accesibile pentru piata din Romania. Camera are cel mai mic pret, costa doar 119 lei la iUni.ro. Principala trasatura a acestui aparat este felul in care arata: zici ca este un detector de radar cand se monteaza pe parbriz. Dar are avantajul unui ecran rabatabil care se si roteste, iar soferul poate vedea perfect imaginile, daca e cazul. Se monteaza usor cu o ventuza puternica si se bucura de mai multe caracteristici utile.

Cel mai mare avantaj al acestei camera este unul pe care multe aparate mai scumpe nu il au. E vorba de posibilitatea de a filma si atunci cand nu este conectata la priza. Filmeaza aproximativ 30 de minute fara sa fie legata la curent, datorita unui acumulator ca cele de la telefoanele Nokia, vechi. De obicei, o camera auto este facuta sa mearga doar la priza, fara priza mergand circa 1 minut inainte sa se stinga.

iUni p189

iUni p189

Chiar daca producatorul spune ca are o rezolutie HD de 1280x720p, aceasta este interpolata. Adica nu este reala, ci este data de softul intern. Oricum, la banii astia, e clar ca nu ai parte de o rezolutie impecabila, asa cum poti vedea si din filmul de mai jos. Insa este o rezolutie suficienta pentru a inregistra in detaliu evenimente din trafic, inclusiv numerele de inmatriculare ale masinilor din fata.

iUni p189iUni p189

iUni p189

Cum se foloseste camera auto

Camera auto se porneste/opreste apasand pe butonul "On/Off". Oricum, de cum o bagi in priza, ea porneste automat si inregistreaza. Pentru a putea inregistra audio-video, dupa ce ati pornit camera auto si v-ati asigurat ca ati inserat un card SD, apasati butonul Rec (cel de langa butonul "On/Off"). Pentru a opri filmarea trebuie sa apasati acelasi buton "Rec". Pentru a trece pe oricare din functiile Foto/Playback filmari/Video trebuie sa apasati butonul MODE.

iUni p189

Datele sunt stocate direct pe cardul SD care se introduce in interiorul camerei, ulterior putand fi vizualizate pe un PC/Laptop sau direct pe ecranul LCD al dispozitivului. Meniul este banal si se invata extrem de usor, folosind sagetile DOWN si UP intuitive. Alimentarea se face la bricheta masinii, bateria nu este pentru a filma fara conexiunea la curet. Bateria este pentru a pastra setarile facute: ora, data, rezolutie, etc.

ATENTIE! Cardul de memorie nu este inclus in pret.

iUni p189Acumulatorul BL-5C este util ca tine mult si cand aparatul este scos din priza masinii!

Functii principale:

  • Inregistrare audio-video la o rezolutie HD de 1280x720p interpolata
  • Functie FOTO
  • Display rotativa 270 grade
  • Dimensiune display 2.5 inch
  • Unghi de filmare 120 grade
  • Functie playback (poti vizualiza inregistrarile direct de pe camera)
  • Senzor de miscare, poate inregistra doar cand sesiseaza miscare
  • Nightvision, camera fiind dotata cu infrarosu,poate filma pe timp de noapte
  • Suporta memorie SD/MMC pana la 32GB

Ce primesti in cutie:

  • Camera auto iUni P189 cu display LCD
  • Cablu USB
  • Cablu pentru conectarea la bricheta masinii
  • Baterie BL 5C
  • Suport cu ventuza
  • Manual de utilizare limba Romana

Verdictul 4Tuning pentru camera auto iUni P189 HD

Finisajele camerei nu sunt perfecte, nici rezolutia nu va captura mustele care zboara prin trafic si nici sunetul inregistrat nu este demn de Vocea Romaniei. Dar la cat costa aceasta camera, merita toti banii. Este genul de camera pe care o pui pe parbriz si uiti de ea, lasand-o sa-si faca treaba. Daca cumva iti va scapa pe jos, daca se strica sau daca ramai fara ea, nu iti pare rau la banii astia. Oricum, scopul unei astfel de camera este sa inregistreze traficul din fata. Si aceasta camera o face excelent, fara sa aiba functii pretentioase precum GPS sau navigatie, Wi-Fi sau altele. In cazul in care se intampla ceva, cu tine sau cu alti soferi din fata, inregistrarea, aproximativ 18 ore la rezolutie 640x480 si 11 ore la 1280x960 cu card de 32gb, este destul de buna incat sa se vada vinovatii accidentului. Cu alte cuvinte, aceasta camera face la fel de bine ce fac si cele care costa 1500 de lei. Si pentru ca este asa de ieftina, merita sa o cumperi!

Gasesti camera prezentata aici pe www.iuni.ro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze iUni p189
mai multe