Camera video de bord: martorul tau ocular permanent in trafic

Camera video de bord: martorul tau ocular permanent in trafic
Aproape zilnic punem filme cu intamplari din traficul de peste hotare, din Statele Unite sau din Rusia. Credeti ca acolo soferii sunt mai slab pregatiti sau ca ponderea de accidente e mai mare? Nicidecum. Ci acolo tot mai multi soferi au camere video auto care inregistreaza involuntar diverse intamplari de pe sosele. Mai mult, in unele tari, inregistratile video tin locul unor martori. Si uite asa, soferii straini au invatat care sunt avantajele acestor gadgeturi care inregistreaza traficul si le-au cumparat cu milioanele. Recent, si in Romania camerele auto au inceput sa castige teren. Dar nu multa lume stie care sunt avantajele unui astfel de accesoriu si ce poate face el. Intra aici ca sa afli de ce este buna o camera de bord si ce avantaje iti poate aduce.
Distribuie pe Facebook

Fara indoiala, Romania este una dintre acele tari cu trafic complet haotic si necivilizat. Cat despre soferi, pe fondul aglomeratiei si statului bara la bara, acestia sunt printre cei mai violenti si neatenti. Si daca punem laolalta un trafic nebun cu soferii care conduc fiecare in legea lor, este absolut normal sa avem o rata uriasa a accidentelor rutiere.

Din pacate, si accidentele rutiere grave sunt cu mult peste media europeana. La fel si tamponarile usoare care nu implica victime omenesti. Dar problemele incep abia dupa un accident: birocratie, legislatie gandita prost, procese, cozi, spagi si multi nervi fara rost.

Oricum ai da-o, daca ai probleme in trafic, cauzate de tine sau de altcineva, nu e bine. Pentru ca romanul este smecher si vrea sa scape de raspundere cel mai usor, sau chiar sa fuga de la fata locului daca se poate si are ocazia.

Stiti cine a inventat camerele video de bord? Soferii care au avut probleme cu alti soferi si care au fost acuzati pe nedrept de diverse infractiuni. Pentru ca, in final, camerele video auto sunt o masura de siguranta a ta. Cu o camera video de bord te simti mai in siguranta pentru ca stii ca iti sunt inregistrate toate actiunile, dar si ale celor din jur.

La ce este buna o camera auto de bord?

In primul rand, creste siguranta in trafic si increderea in sine. Pentru ca te gandesti altfel: bai nene, daca dau peste un prost care imi taie calea si il filmez, abia astept sa-l vad cum spune ca nu i-am dat prioritate! Sau daca incearca unul sa-mi faca schema aia cu iesitul de pe strada laturalnica si ma loveste, incercand sa obtina bani de la mine, din nou, teapa ca te-am inregistrat! Sau daca vreun sofer din fata mea se simte deranjat ca am incercat sa-l depasesc si se da jos la mine la urmatorul semafor, ghinion amice, ca daca esti violent vorbim deja de infractiune, puscarie si alte cele, si daca faci ceva, te-am filmat si nu scapi!

Trecand peste faptul ca incepi sa vezi traficul altfel si sa capeti incredere in propriile forte, uiti sa iti amintesti ca esti in mijlocul unui trafic aglomerat si plin de soferi sau taximetristi nebuni care abia asteapta sa iasa din masina cu o bata de lemn. Pentru ca stii ca ai langa tine un martor electronic ce inregistreaza tot.

Ce ai putea inregistra cu o camera video de bord?

- tamponari ale tale sau ale masinilor din fata ta: poti sa pui capat unei dispute, aratand inregistrarea;

- soferi violenti care se dau jos din masina si se iau la bataie: daca esti un bun cetatean, le vei spune ca ai inregistrat si vei da inregistrarea la politie;

- nereguli ale masinilor din fata camerei: poti sa le faci publice, sau sa le dai la politie, pentru a da un exemplu negativ (daca trece o masina pe rosu de exemplu sau nu da prioritate pietonilor);

- nereguli sau abuzuri ale politistilor: poti inregistra si denunta agentii de la rutiera care cer spaga sau profita de faptul ca au uniforma si fac abuz in serviciu;

- in timpul liber, folosind camera ca pe un aparat video portabil: vacante, distractie, activitati in aer liber, orice.

Nu poate contesta nimeni care sunt avantajele unei camere video la purtator. Este clar ca in curand, tot mai multi soferi din Romania isi vor cumpara astfel de camere pentru a evita probleme ulterioare cauzate de alti soferi sau pentru a-si dovedi nevinovatia in fata legii sau a asiguratorului.

CameraAuto.ro, lider pe piaţa camerelor auto din România, importator direct şi coproducator, unic distribuitor al camerelor auto DOD, oferă calitate superioară la preţuri accesibile având în permanenţă reduceri şi promoţii active. Cei mai buni si de incredere ambasadori ai unei astfel de firme care vinde produse video sunt clientii, adica soferii din trafic care s-au bucurat de siguranta pe care aceste camere de bord le-o ofera.

Aici poti gasi camera de fidelitate inalta, cu filmare Full HD, care inregistreaza audio-video la o rezoluţie maximă de 1920x1080p si are senzor de miscare si nightvision.

Camere Video on BoardPrincipalele funcţii camera auto Full HD K5000:
• Înregistrare audio-video la o rezoluţie maximă de 1920x1080P
• Rezoluţie fotografii până la 12 megapixeli
• Zoom digital
• Senzor de mişcare, poate înregistra doar când sesisează mişcare
• Nightvision, camera fiind dotată cu infraroşu şi Flash, poate filma pe timp de noapte
• Poate fi folosită ca o cameră portabilă

Pentru a te lămurii de calitatea filmării pe timp de noapte urmareste clipul de mai jos realizat cu aceasta camera:

Pentru şoferii care doresc să înregistreze traficul din faţa autoturismului, să aiba înregistrări din interiorul maşinii, dar totodată să aiba dovada vitezei de deplasare şi a traseului parcurs, CameraAuto.ro vă recomandă să folosiţi o camera auto cu gps. Aceasta inregistrează audio-video prin cele 2 camere ce pot filma simultan, inregistrează viteza de deplasare a autovehiculului pe traseu si inregistrează traseul parcurs cu ajutorul modulului GPS.

Camere Video on Board

Principalele funcţii:
• Inregistrează audio-video prin cele 2 camere ce pot filma simultan
• Inregistrează viteza de deplasare a autovehiculului pe traseu
• Inregistrează traseul parcurs,cu ajutorul modulului GPS

Urmareste mai jos o filmare cu aceasta camera:

Pentru o supravheghere faţă-spate a autoturismului, CameraAuto.ro recomandă folosirea unei camere duble, a doua cameră putând fii utilizată ca şi ghidaj pentru parcarea în marsarier. Printre cele mai noi modele se numară Oglindă retrovizoare cu 2 camere auto HD, dintre care una poate filma in fata masinii si a doua in spate, putand totodata fi folosita si ca o camera de marsarier.

Camere Video on Board

Principalele funcţii:
• Inregistrare audio-video la o rezoluţie maximă de 1280x720, HD (camera principală)
• Camera foto
• Funcţie Playback
• Senzor de mişcare, poate înregistra doar când sesisează mişcare
• Nightvision, poate filma pe timp de noapte la o calitate acceptabilă cu ajutorul celor 4 senzori infraroşu
• Poate fi folosită ca o oglindă retrovizoare normal
• Puteţi parca autoturismul mai uşor, cu ajutorul camerei secundare

Filmare realizata cu aceasta camera:

Indiferent de modelul ales, fara indoiala ca o camera auto de bord va aduce numai avantaje. Este exact ca o asigurare auto, pe care ti-o faci anual, in speranta ca nu vei avea niciodata nevoie de ea. La fel este si camera auto: speri ca niciodata sa nu fie nevoie sa inregistreze ceva periculos. Insa si daca se intampla astfel de evenimente, stii ca esti acoperit de camera de pe bord care si-a facut treaba.

Intra pe CameraAuto.ro si alege modelul care ti se potriveste cel mai bine!

Distribuie pe Facebook
mai multe