Cel mai rapid Jaguar din lume, XJ220, primeste anvelope Bridgestone

Cel mai rapid Jaguar din lume, XJ220, primeste anvelope Bridgestone
  • Jaguar XJ220 are jante de 17 pe fata si 18 pe spate
  • Viteza maxima atinsa este de 349 km/h
  • In trecut si Pirelli a facut anvelope pentru acest model
Distribuie pe Facebook

Cu siguranta stie toata lumea de celebrul Supercar britanic ce devenea in 1992 cea mai rapida masina din lume, atingand 349 km/h. Pana in 1998 a fost cel mai performant vehicul iar pana in anul 2000 a detinut recordul absolut pe Nurburgring. Insa proprietarii actuali ai acestui model de colectie, din care s-au fabricat numai 271 de exemplare, nu prea au cu ce sa-si incalte bijuteriile. Pana acum...

Bridgestone anunta ca lucreaza de zor, impreuna cu o companie britanica specializata pe acest model de competitie, numita Don Law, la dezvoltarea unor pneuri pentru Jaguar XJ220. Adica niste anvelope atat de performante, incat sa reziste la o viteza ce depaseste 350 km/h.

Pentru asta, cei de la Bridgestone au facut pana acum o multime de teste cu un exemplar de XJ220 cu numarul de sasiu 004, echipat cu anvelope speciale, dedicate acestui model. Pe circuitul de teste de langa Roma, specialistii Bridgestone au echipat Supercarul cu anvelope identice cu cele de serie, de dimensiunea 255/55 ZR17 pe fata si 345/35 ZR18 pe puntea spate.

Chiar daca acest Jaguar deja devenit clasic nu mai este cel mai performant de pe sosea, exista o intreaga comunitate de proprietari si pasionati care adora acest model. Poate si pentru ca a fost un Supercar prin excelenta, cu motor V6 dotat cu doua turbo-compresoare si tractiune spate, dar si pentru ca nu s-a bucurat destul de faima pe care ar fi meritat-o, fiind eclipsat de rivali precum Ferrari F40 sau McLaren F1.

Distribuie pe Facebook
mai multe