De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?

De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?
  • DENSO Iridium TT are 2 electrozi subtiri
  • Bujiile cu nichel DENSO au o putere sporita a scanteii
  • Tehnologia Twin Tip, cea mai eficienta pentru o aprindere perfecta
Distribuie pe Facebook

DENSO este un nume in domeniul aprinderii pe cat de vechi, pe atat de respectat si de cunoscut. Poate si pentru ca aceasta companie japoneza se ocupa de buna functionare a motoarelor, fabricand bujii de calitate inca din 1959. Dar si pentru ca de-a lungul anilor a venit cu inovatii interesante menite sa faca o viata mai buna automobilelor din toata lumea.

Bujiile cu scanteie Twin Tip (TT) sunt un exemplu de inovatie recenta gandita cu un singur scop: eficienta in exploatare (consum scazut de carburant, rezistenta in timp si aprindere optima). Bujiile cu scanteie DENSO TT sunt un produs patentat de compania japoneza, ce folosesc tehnologia Super Ignition Plug (SIP) si ofera oricarui utilizator, longevitate, emisii scazute si economie de carburant. Secretul se afla, asa cum ii spune si numele, intr-un varf dublu care genereaza scanteia.

De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?

DENSO Nickel Twin Tip – Eficienta ridicata, costuri reduse

DENSO a adus prima patentare la nivel mondial pentru bujiile Nickel TT care ofera un interior de nichel si un electrod de trecere dublu, cu diametrul de 1,5 mm, atingand o eficienta ridicata de aprindere, fara a folosi metale pretioase. Bujiile Nickel TT sunt primele bujii cu electrozi subtiri care nu folosesc materiale pretioase. Electrodul central de 1,5 mm, mai mic decat bujiile standard cu nichel, permite ca bujia DENSO Nickel TT sa genereze o putere superioara a scanteii, reusind astfel o aprindere mult mai eficienta a amestecului aer-carburant.

Privind parametrii specifici aprinderii, bujiile Nickel TT sunt foarte aproape de eficienta bujiilor cu iridiu, ele permitand o reducere a consumului de carburant. Acest lucru este realizat prin arderea completa a amestecului din cilindru, ceea ce duce la imbunatatirea performantelor motorului.

De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?

DENSO Iridium TT– Performanta de pionierat

Despre bujiile DENSO Iridium TT am mai povestit. Iridium TT ofera cel mai subtire electrod central la nivel mondial, de 0.4 mm, si un electrod de masa de 0.7 mm. Aceasta gama Aftermarket ofera cea mai avansata tehnologie si calitate OE pentru o gama mai larga de vehicule, cu un cost mult mai accesibil. Este astfel asigurata o durata de viata extinsa cu pana la de 3 ori fata de cea a bujiilor cu Nichel si duce la o crestere a economiei de carburant, imbunatatind per global performantele vehiculului.

De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?

Bujiile cu Nichel au doua suprafete plane care blocheaza marirea spatiului dintre electrozi. Dar bujiile DENSO Iridium TT au doi electrozi foarte subtiri (electrodul central mai mic cu 0.2 mm decat cel mai apropiat produs concurent) ce actioneaza ca niste “degete” subtiri, permitand astfel scanteii sa se miste 360° pe 3 directii.

Acest lucru imbunatateste aprinderea amestecului aer-carburant si, in acelasi timp, permite scanteii sa se extinda mai repede si mai bine, optimizand atat economia de carburant, cat si performantele inregistrate.

Tehnologia de ultima generatie Denso a permis crearea unui aliaj unic de Iridiu-Rodiu, cu cea mai mare concentratie de Iridiu din piata, pentru electrodul central, cat si un aliaj special din platina pentru electrodul de masa, oferind o viata indelungata bujiei.

In concluzie, avand o experienta vasta in domeniu, cat si cele mai performante tehnologii moderne, e clar ca produsele DENSO sunt unele de calitate, cu o gama variata de utilizari, menite sa scoata cele mai bune performante din automobilele noastre, dar sa ne si ajute sa avem un consum scazut de combustibil.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze De ce sunt bujiile DENSO Twin Tip (TT) atat de performante si eficiente?
mai multe