Federal Mogul propune noi inovatii pe piata internelor de motor

Federal Mogul propune noi inovatii pe piata internelor de motor
Federal Mogul a prezentat in cadrul unei conferinte de presa cateva din inovatiile sale special gandite pentru imbunatatirea pieselor interne de motor. Compania a prezentat noile pistoane Nural DuraBowl special concepute pentru masinile cu propulsoare de o capacitate redusa, dar si cuzinetii Glyco cu tehnologie IROX pentru motoarele dotata cu sisteme Start/Stop. Noutatile celor de la Federal Mogul, lider pe piata pieselor auto, vin in intampinarea standardelor cerute de producatori ce cauta o rezistenta mai mare la uzura si piese care sa faca fata unui numar urias de porniri si opriri.
Distribuie pe Facebook

Pistoanele fabricate de Federal Mogul pot fi gasite in comert sub numele de Nural. Noua tehnologie DuraBowl permite acestor pistoane sa fie folosite de catre propulsoare de o capacitate mai mica, dar supraalimentate. DuraBowl este inovatia care se regaseste in partea superioara a pistoanelor, loc in care temperatura poate creste pana la cea de topire a aluminiului.

Federal MogulFederal Mogul

Aceste pistoane Nural cu tehnologia DuraBowl vine ca raspuns la trendul producatorilor de a dota masinile cu motoare mai ecologice si mai putin poluante, cu o capacitate cilindrica redusa.

„Scăderea dimensiunilor motorului cu ajutorul supraalimentării şi a altor tehnici se aplică la scară tot mai mare, pentru a obţine mai multă putere cu mai puţin combustibil. Însă acest lucru duce la solicitări termice şi mecanice mult mai mari ale componentelor motoarelor”, explică Paul Vure, director Federal-Mogul pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket din Europa.

Federal Mogul

Momentan, aceste pistoane noi se gasesc in motoarele ce se produc in prezent de catre multi fabricanti auto. Ulterior, acestea vor fi puse in vanzare si ca piese de schimb.

Pe langa pistoanele Nural, Federal Mogul a mai lansat si noua gama de cuzineti Glyco cu tehnologie IROX. Acestia sunt special conceputi pentru motoarele care au tehnologie start/stop si pot reduce frecarea si uzura cu pana la 50 de procente.

Daca o masina normala poate avea de-a lungul duratei de folosire in jur de 25.000 de porniri si opriri, o masina dotata cu sistemul start/stop poate sa ajunga chiar si la 500.000 de astfel de cicluri. Si in caz ca nu stiati, dar orice mecanic va poate informa, cea mai mare uzura a pieselor interne din motor se face la pornirea motorului. Asta pentru ca suprafetele metalice care intra in contact nu sunt lubrifiate.

Federal Mogul

Noua tehnologie IROX mareste de peste 5 ori durata de viata a cuzinetilor de palier, de biela si a cuzinetilor de la parghia pistonului.

„Atunci când un motor se opreşte, uleiul se îndepărtează treptat de suprafeţele de contact, ducând la un contact direct, metal pe metal, la repornire”, spune Paul Vure.

Si pentru ca tehnologia este in continua dezvoltare iar motoarele devin tot mai ecologice, dotate cu sisteme care opresc alimentarea automat cand stam le semafor, este normal ca piesele interne din propulsor sa nu fie la fel ca cele ale unui motor obisnuit. Cuzineţii Glyco IROX asigură şi o protecţie mai bună în timpul rodajului, deoarece suprafaţa moale înglobează particulele de metal, împiedicându-le să provoace avarii.

Federal Mogul

Tehnologia IROX este o tehnologie inovativă care cuprinde cuzineţi acoperiţi cu polimeri, care rezistă la funcţionarea de scurtă durată fără lubrifiere. Tehnologia este ideală pentru solicitările mari impuse cuzineţilor de către motoarele de mare putere.

Asadar, vedem ca odata cu inovatiile din domeniul auto-moto, si producatorii de piese se aliniaza la trend si la cerintele viitoare. Asa ca nu e de mirare ca cei de la Federal Mogul se gandesc din timp la elemente componente de motor care sa satisfaca cerintele viitoare impuse de dezvoltare si ecologizare. Tocmai din acest motiv, producatori de masini precum Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Chevrolet si multi altii au motoare cu piese dezvoltate si fabricate de Federal Mogul.

Federal MogulFederal Mogul

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Federal Mogul
mai multe