Dacia Logan Sport e pe cale sa intre in productia de serie?

Dacia Logan Sport e pe cale sa intre in productia de serie?
  • Este primul model de Logan cu discuri pe spate
  • Motorul pare sa fie supraalimentat
  • Ar putea fi primul sedan Dacia cu 125 cp sau mai mult
Distribuie pe Facebook

Au aparut pe internet o serie de imagini spion cu un Logan semi-camuflat. Este vorba de Logan 2 care are niste trasaturi speciale fata de un Logan obisnuit, ceea ce i-au facut pe toti sa banuiasca ca e vorba de o versiune sportiva a lui Logan.

Paparazzi auto au surprins un Logan... cel putin ciudat. De ce? Pentru ca avea cateva elemente ce-i tradau veleitatile sportive. E clar ca vorbim de un model special realizat de testare, pentru probe, in care si-au bagat mainile inginerii francezi. In primul rand, ne sar in ochi franele cu discuri si pe puntea spate, o premiera pentru Dacia de la primul model lansat in 1968, Dacia 1100 incoace. De atunci si pana azi, toate Daciile, indiferent de model, erau dotate cu frane pe disc in partea din fata si tamburi pe spate.

Dacia Logan Sport

In plus, se mai poate vedea o bara frontala... noua. Adica este o bara ce nu a mai fost pana acum instalata pe Logan, dar care aduce putin cu identitatea de imagine a celor de la Renault. Din cauza unei nepotriviri a fost pusa si banda izolatoare sub faruri, acestea fiind originale de Logan. Insa un alt spect al spoilerului este faptul ca are o grila de aer modificata, ceea ce pare ca-i face loc unui intercooler. Adica sub capota este fara indoiala un motor turbo.

Dar ce motor? Ar putea fi cel mai probabil unitatea de 1.2 litri TCe care este in prezent pe alte modele Dacia, dar care sa produca minimum 125 cp. In plus, in lateral, se vede si un suport de evacuare, care a fost cel mai probabil pus pentru inlocuirea rapida si verificarea noxelor. Dar de ce atatea modificari la o masina romaneasca?

Dacia Logan Sport

Banuiala noastra este ca nu este deloc romaneasca. Chiar daca la baza este un Logan romanesc, masina viitoare va fi un Renault. Dacia a vandut modelele Logan sau Duster sub numele de Renault si Nissan fara probleme, pe diferite tari din intreaga lume. Asa va face si cu acest model. Va fi un Logan dar care, dupa cum ne arata spoilerul frontal tipic marcii Renault, va fi... Renault Logan, nu Dacia Logan. Si, pentru ca testul cu cele 2000 de automobile editie limitata, chipurile, aniversare pentru cei 10 ani de Logan, a functionat, o sa vedem fara dubii si Logane cu climatizare automata pe banda rulanta.

Asadar, asteptam noul Logan Sport, scuzati, Renault Logan 1.2 TCe cu 125 cp sau mai mult, o masina ce nu se va vinde in Romania. Poate nici in Europa, fiind cel mai probabil destinata Rusiei, Americii de Sud si Indiei.

Foto: carscoops.com

Dacia Logan Sport

Dacia Logan SportDacia Logan Sport

Dacia Logan Sport

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Dacia Logan Sport
mai multe