Dovada ca BMW pregateste deja noul M8. Acesta urmeaza sa vina in 2019 cu peste 600 de cai putere

Dovada ca BMW pregateste deja noul M8. Acesta urmeaza sa vina in 2019 cu peste 600 de cai putere
  • BMW pregateste deja versiunea extrema M8
  • Aceasta ar urma sa debuteze in a doua jumatate a anului 2019
  • Sub capota va avea motorul V8 de 4.0 litri, twin turbo, care va dezvolta peste 600 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, bavarezii de la BMW pregatesc deja noul M8, care ar urma sa debuteze in a doua jumatate a anului 2019, cu peste 600 de cai putere sub capota.

Chiar daca au trecut mai bine de 20 de ani de cand constructorul bavarez a renuntat la originalul M8, fanii marcii se gandesc inca la prototipul prezentat in 1990, cu al sau motor V12 de 6.0 litri, imprumutat de la McLaren-ul F1.

Din pacate, asa cum spuneam, nemtii au renuntat la acest model, in primul rand din cauza costurilor mari de dezvoltare, iar in al doilea rand din cauza cererii mici pentru o asemenea masina.

2019 BMW M8

Dar, uite ca afirmatia "pentru lucrurile bune merita sa astepti" s-a dovedit a fi una foarte adevarata, astfel ca potrivit ultimelor informatii, odata cu reinvierea Seriei 8, bavarezii de la BMW vor sa readuca la viata si M8-ul. Acesta este asteptat sa debuteze in a doua jumatate a anului 2019, si este gandit ca un competitor direct pentru Aston Martin Rapide, Bentley Continental GT sau Mercedes-AMG S63 Coupe.

Noua Serie 8 are la baza platforma actualului Seria 7, si isi va impresiona fanii cu o lungime de peste 5 metri, si cu un design impunator, caracterizat de diverse elemente proeminente si supradimensionate. Multumita materialelor precum aluminiu, magneziu, otel si fibra de carbon, folosite in cadrul acestei platforme, noua Serie 8 urmareste sa fie cel mai rigid, dar si cel mai usor model din clasa sa.

Gama de motorizari urmeaza sa fie reprezentata de un propulsorul turbo de 3.0 litri care se va regasi sub capota versiunii 840i, de un agregat V12 de 6.6 litri turbo pentru 860i, si ultimul, dar nu cel din urma, un motor turbo V8 de 4.0 litri care se va regasi la 850i, si va reprezenta baza pentru propulsorul versiunilor M8 si M850 M Performance.

2019 BMW M8

In cazul M8-ului, ca despre el discutam in acest articol, V8-ul urmeaza sa primeasca doua turbine si peste 600 de cai putere. Acestia vor fi transmisi puntii spate in configuratia standard, dar clientii pot alege si o tractiune integrala XDrive, disponibila in lista de optionale.

Multumita acestui propulsor, dar si greutatii scazute pe care o presupune platforma mai sus amintita, BMW-ul M8 ar urma sa accelereze de la 0 la 100 de km/h, in mai putin de 4 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe