Ford-ul Focus RS are de ce sa se teama. Astea sunt cele mai noi detalii despre viitorul Renault Megane RS

Ford-ul Focus RS are de ce sa se teama. Astea sunt cele mai noi detalii despre viitorul Renault Megane RS
  • Noul Renault Megane RS a fost spionat in Sudul Europei in timp ce era testat
  • Hot-hatch-ul francez va avea evacuare dubla, o suspensie noua si frane sau jante mai mari
  • Viitorul Megane RS vrea sa devina un concurent important pe piata hot-hatch-urilor cu un motor de 2.0 litri turbo capabil de peste 300 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Acest Renault Megane GT folosit ca baza de dezvoltare a viitorului Megane RS a fost zarit pe strazile din Sudul Europei in timp ce era testat.

In fiecare an pe timpul verii, drumurile din Sudul Europei sunt locul unde constructorii de masini prefera sa-si testeze viitoarele modele. Cel mai recent dintre acestea este Renault-ul Megane RS, zarit aici de fotografi.

2018 Renault Megane RS

In primul rand, se observa ca francezii de la Renault au renuntat la caroseria in 3 usi a Megane-ului, iar viitorul RS va veni intr-o configuratie hatchback in 5 usi. Noul hot-hatch va veni cu evacuare dubla pozitionata pe mijloc, o suspensie noua care va cobori masina mai aproape de asfalt si frane Brembo mai mari.

2018 Renault Megane RS

Tot la nivelul caroseriei, observam ca aripile au fost taiate pentru a face loc unor jante mai mari pe modelul de serie, iar bara fata va fi probabil redesenata cu prize de aer mai mari pentru o mai buna aerisire a motorului.

In ceea ce priveste detaliile tehnice, viitorul Renault Megane RS tinteste o pozitie fruntasa pe piata hot-hatch-urilor, unde are concurenta serioasa din partea Ford-ului Focus RS si a Volkswagen-ului Golf R, asa ca promite un motor turbo de 2.0 litri, in 4 cilindri, care va dezvolta mai mult de 300 de cai putere.

2018 Renault Megane RS

Daca actuala generatie beneficiaza doar de o transmisie manuala, viitorul RS ar putea avea pe langa aceasta si posibiliatea unei transmisii EDC cu dublu-ambreiaj. Seful diviziei Renaultsport, Patrice Ratti, a explicat recent ca "Transmisia EDC face masina disponibila si pe piete noi, cum ar fi Japonia si Australia, dar preferam sa putem oferi si o transmisie manuala."

2018 Renault Megane RS

Francezii tin mortis sa implementeze acest tip ce transmisie pe viitorul Megane RS deoarece, in special australienii, au cerut asa ceva. Avand in vedere ca anul trecut Australia a insemnat a doua piata de desfacere pentru hot-hatch-ul francez, dorintele acestora nu puteau fi lasate neindeplinite.

2018 Renault Megane RS2018 Renault Megane RS

Sursa foto: Caradvice

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 2018 Renault Megane RS
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2016