Imaginea care a pus pe jar fanii BMW. Sa pregateasca oare bavarezii un X7 cu motor V12?

Imaginea care a pus pe jar fanii BMW. Sa pregateasca oare bavarezii un X7 cu motor V12?
  • BMW ar lucra la un X7 cu motor V12
  • Imagine postata pe forumul Bimmer Post
  • Acelasi motor ca si in cazul lui M760Li
Distribuie pe Facebook

Un membru al celebrului forum Bimmer Post a scos la iveala faptul ca BMW ar urma sa lanseze pe viitor un X7 M60i. Asta inseamna ca cel mai mare SUV din gama bavarezilor va fi echipat cu un propulsor V12 de 6.0 litri.

Motoarele mari, in special V10 sau V12, incep sa fie tot mai rar folosite in industria auto. Constructorii de automobile sustin ca tinerea lor pe piata costa prea multi bani, asa ca foarte multi si-au exprimat intentia de a renunta la ele.

Desi are momentan in gama un model echipat cu motor V12, anume Seria 7 in versiunea M760Li, BMW sustine ca viitorul nu este foarte roz pentru acest tip de propulsor. O imagine postata recent pe celebrul forum Bimmer Post contrazice insa declaratiile mai marilor companiei bavareze.

Un membru al forumului sustine ca recent a avut ocazia sa "scotoceasca" prin ECU-ul unui X7 si ca la un moment dat a descoperit un logo cu inscriptia X7 M60i. Dupa ce l-a incarcat in display-ul instrumentarului de bord a facut poza pe care o poti vedea si tu mai jos.

Bord X7 M60i

Daca se dovedeste a fi adevarata, inseamna ca BMW lucreaza intr-adevar la un X7 care sa ascunda sub capota exact sistemul de propulsie al lui M760Li, acel V12 twin-turbo de 6.0 litri care dezvolta 585 de cai putere si 800 Nm cuplu. Pana la un anunt oficial, aceasta informatie nu este altceva decat o simpla supozitie.

La noi in tara, cel mai puternic X7 pe care banii il pot cumpara momentan este versiunea M50d cu unitatea de 3.0 litri diesel, quad turbo, care a debutat odata cu noua generatie X5. Aceasta dezvolta 400 de cai putere, suficient pentru un sprint de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde.

Clientii din Romania au la dispozitie o singura varianta pe benzina, cea pe care am testat-o si noi: X7 40i.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 18 Septembrie 2019