Nu clipi sau l-ai ratat. Noul Audi S8 alearga complet necamuflat la Nurburgring

Nu clipi sau l-ai ratat. Noul Audi S8 alearga complet necamuflat la Nurburgring
  • Urmatoarea generatie a modelului S8 a fost surprinsa la Nurburgring
  • Audi a trimis pe circuitul german chiar si un prototip necamuflat
  • Sub capota a fost montat un propulsor V8 cu capacitatea de patru litri
Distribuie pe Facebook

Audi lucreaza la o noua generatie a modelului S8, pe care fotografii spion au reusit sa o surprinda in teste, complet necamuflata.

Motor diesel de trei litri si 286 de cai putere, cu sase cilindri in V si un cuplu maxim de 600 Nm, care lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte de viteza si un sistem de tractiune integrala. Asa arata fisa tehnica a noului Audi A8, disponibil momentan la vanzare doar intr-o singura versiune de motorizare: 50 TDI.

Odata ce compania germana va reusi sa alinieze unitatile pe benzina la normele WLTP, automobilul care concureaza astazi impotriva unor nume precum BMW Seria 7 sau Mercedes S-Class va putea fi comandat si sub forma unor variante TFSI. Ulterior, clientii vor avea la dispozitie chiar si un model de inalta performanta.

Despre viitorul Audi S8 este vorba, de altfel, si in cazul de fata, mai multe prototipuri ajungand pe Nurburgring pentru diverse teste. Printre acestea si un exemplar complet necamuflat, fara logo-urile specifice in locurile cheie ale caroseriei, dar cu spoilere diferite si un sistem de evacuare din patru iesiri.

Exceptand elementele specifice modelelor de inalta performanta, automobilul care va concura impotriva unui nume precum BMW M760i si Mercedes S63 AMG va mai oferi si un propulsor V8 biturbo, imprumutat de la Porsche Panamera Turbo. Aparent, puterea maxima a motorului de patru litri se va ridica la 530 CP.

Inainte de a fi inlocuit cu o noua gemeratie, viitorul Audi S8 ar putea primi o versiune Plus, care sa preia sistemul hibrid ce propulseaza varianta Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. O astfel de solutie tehnica s-ar traduce printr-un total de pana la 630 CP, daca este sa dam crezare celor mai recente zvonuri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Poze si Filme spion DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2019