Viitorul pick-up Mercedes va fi asamblat de Renault si Nissan

Viitorul pick-up Mercedes va fi asamblat de Renault si Nissan
  • Mercedes a scos noul X-Class in teste
  • Pick-up-ul nemtilor va fi asamblat de Nissan si Renault
  • Productia va incepe anul viitor
Distribuie pe Facebook

Prototipul Mercedes-ului X-Class a fost surprins in timp ce era testat in conditii de iarna. Pick-up-ul nemtilor va intra in productie anul viitor, si va fi asamblat in functie de piata de desfacere, de catre Renault si Nissan.

In ultimii ani am vazut mai multi constructori de automobile care isi incearca norocul in alte segmente diferite de cele cu care ne-au obisnuit pana acum, iar nemtii de la Mercedes-Benz nu puteau sa se abata de la regula. Numai ca in timp ce altii dezvolta SUV-uri, constructorul din Stuttgart s-a pus pe dezvoltat un pick-up.

2018 Mercedes X-Class

Desigur, fiind vorba despre Mercedes, va fi un pick-up premium, inspirat din conceptul X-Class prezentat oficial cu ceva timp in urma. Din acest set de fotografii spion putem observa ca acest prototip incepe sa se apropie incet incet de versiunea de productie, iar partea frontala incepe sa semene cu cea a conceptului mai sus mentionat.

2018 Mercedes X-Class

In ciuda camuflajului, distingem o grila supradimensionata, faruri cu o forma inclinata sau un unghi atipic al parbrizului. Nu avem imagini cu interiorul, insa stim deja ca va fi un habitaclu luxos, demn de segmentul premium, cu materiale de cea mai buna calitate, piele intoarsa naturala, piele Nappa, lemn de stejar sau aluminiu prelucrat.

2018 Mercedes X-Class

Gama de motorizari ramane inca sub semnul intrebarii, insa constructorul german sustine ca va fi compusa din propulsoare proprii, cel mai probabil V6 cu tractiune integrala 4Matic, cutie de transfer cu low-range si diferentiale blocabile pe fiecare punte.

2018 Mercedes X-Class

Deoarece la baza noului Mercedes-ului X-Class se regaseste Nissan-ul Navara si Renault-ul Alaskan, pick-up nemtilor va fi produs in functie de piata de desfacere de cei doi constructori de automobile. Astfel, de Europa, Australia si Africa de Sud se va ocupa Nissan in uzina din Barcelona, iar pentru piata Sud-Americana, X-Class-ul va fi asamblat de Renault in Cordoba, Argentina.

2018 Mercedes X-Class

Asa cum bine ai vazut, Statele Unite ale Americii nu se afla printre tintele nemtilor de la Mercedes, in ciuda popularitatii pe care o au pick-up-urile in cele 50 de state. De vina pentru aceasta excludere ar fi concurenta mult prea mare din aceasta piata, si mai ales lansarea catorva noi modele, printre care si Ford Ranger, in fata carora X-Class-ul nu ar avea nicio sansa.

2018 Mercedes X-Class

Productia noului Mercedes X-Class ar urma sa debuteze anul viitor, asta insemnand ca este asteptat sa fie prezentat oficial in cadrul unui salon auto spre sfarsitul lui 2017.

2018 Mercedes X-Class

2018 Mercedes X-Class

Sursa foto: Motor1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze 2018 Mercedes X-Class
mai multe