Romanii incurajati sa scape de masinile vechi si in 2020. Programele RABLA si RABLA Plus incep in martie

Romanii incurajati sa scape de masinile vechi si in 2020. Programele RABLA si RABLA Plus incep in martie
  • Rabla si Rabla PLUS continua si in 2020
  • Valoarea tichetului pentru Rabla Clasic ramane neschimbata
  • Programul debuteaza in martie
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului a anuntat ca programul Rabla incepe in luna martie iar valoarea tichetelor pentru Rabla Clasic ramane neschimbata. Deasemenea, romanii vor avea in continuare la dispozitie si programul Rabla PLUS.

Dupa ce au fost analizate de noul guvern condus de Ludovic Orban, programele Rabla si Rabla Plus au primit unda verde pentru a continua si in 2020. Premierul a anuntat ca a luat aceasta decizie cu scopul principal de a sustine productia locala de masini a constructorilor Dacia si Ford.

Orban a declarat pentru Digi24 ca "Rabla si Rabla Plus vor fi finantate, trebuie sa dam acest impuls in special pentru producatorii din Romania. Industria auto din Romania are procent foarte important din PIB si asigura o foarte mare parte din exporturile Romaniei. Este nevoie de acest stimulent pentru a creste practic productia interna."

La scurt timp, ministrul Mediului a anuntat ca programul Rabla va debuta in luna martie si ca in 2020 vor fi acordate 60.000 de tichete, fata de cele aproximativ 51.000 cate au fost acordate in 2019. Valoarea tichetelor pentru Rabla Clasic va fi tot ca pana acum, adica 6.500 de lei, a mai spus Costel Alexe la Europa FM.

Autoritatile vor sa incurajeze in continuare si achizitionarea de masini 100% electrice asa ca va continua si programul Rabla PLUS, prin care oricine da la casat o masina veche si cumpara una cu zero emisii primeste un ecotichet in valoare de 45.000 de lei.

Cele mai recente rapoarte APIA arata ca in primele 11 luni ale anului trecut romanii au achizitionat 1.400 de masini electrice, cu 150% mai multe decat in aceeasi perioada a lui 2018.

Distribuie pe Facebook
mai multe