Orice minune tine trei zile. Timbrul de mediu ar putea fi inlocuit cu o noua taxa auto

Orice minune tine trei zile. Timbrul de mediu ar putea fi inlocuit cu o noua taxa auto
  • Timbrul de mediu va fi eliminat incepand cu 1 februarie
  • Autoritatile analizeaza deja posibilitatea de a-l inlocui cu o noua taxa auto
  • Acciza in pretul carburantului nu este inca luata in calcul

Timbrul de mediu ar urma sa dispara incepand din 1 februarie insa Ministerul Mediului analizeaza deja posibilitatea de a-l inlocui cu o noua taxa auto. Optiunea includerii in pretul carburantului nu este inca luata in calcul.

Eliminarea timbrului de mediu este fara doar si poate stirea inceputului de an, insa bucuria celor care vor sa isi inmatriculeze masina gratis ar putea fi de scurta durata. Imediat dupa aceasta decizie, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule a estimat ca productia interna de masini va scadea cu 30%, asa ca autoritatile se pregatesc sa reactioneze.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a lasat sa se inteleaga ca timbrul de mediu ar putea fi inlocuit cu o noua taxa auto, insa a tinut sa precizeze ca "Este o discutie pe care o vom avea la momentul in care se va elabora bugetul. O acciza in pretul carburantului este o discutie care nu este suficient fundamentata si nu cred ca poate intra in discutie, cel putin acum."

Iti reamintim ca acest timbru de mediu cat si toate celelalte forme ale taxei auto, introduse din 2007 incoace, au fost declarate ilegale de catre Uniunea Europeana, insa statul roman a continuat sa le incaseze.

Constantin sustine ca aceasta taxa este necesara pentru protejarea productiei interne de masini, si mai ales pentru a tine sub control avalansa de masini second-hand achizitionate de tot mai multi romani de pe teritoriul Uniunii Europene.

"Sigur ca ne-am gandit la masuri compensatorii. Dupa ce le vom discuta cu reprezentantii industriei auto le vom prezenta si public. Cu siguranta productia de autovehicule e foarte importanta, si aici vorbim de doi mari producatori," a incheiat ministrul Mediului pentru Digi24.

mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2017