Taxa Auto 2011: se plateste si la masinile inmatriculate inainte de 2007!

Taxa Auto 2011: se plateste si la masinile inmatriculate inainte de 2007!
Daca cineva intelege cum este noua taxa auto, abia aprobata in cursul zilei de azi de catre Guvern, primeste o lada de bere! Din spusele domnului Borbely, daca cineva are o masina cumparata la mana a doua inainte de 2007, si vrea sa o vanda, cel care o cumpara trebuie sa plateasca taxa auto! Ati inteles ceva? Nici noi. Insa detalii gasiti dupa Click.
Distribuie pe Facebook

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede o reducere a taxei de pana la 25%, potrivit unor surse guvernamentale.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, dupa cum a anuntat Laszlo Borbely, ministrul mediului, la finalul sedintei de Guvern, scrie Mediafax.

Conform proiectului, daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani. Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.
Scapa doar cei care nu isi vor vinde masina pe care au cumparat-o la mana a doua.
Taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa. Practic, dupa cum a explicat ministrul, taxa, a carei modalitate exacta de calcul nu a fost inca facuta publica, va fi platita la achizitionarea tuturor masinilor la mana a doua pentru care nu s-a platit niciun fel de taxa.
Noua taxa va fi platita de catre cumparatori, a precizat ministrul. De exemplu, daca o persoana vrea sa cumpere o masina care a fost achizitionata, tot la mana a doua, din Romania, dupa 1 iulie 2008, atunci aceasta va fi nevoita sa plateasca noua taxa, pentru ca taxa aplicata de la acea data era aplicata doar masinilor la mana a doua de import. Dat fiind faptul ca taxa va fi platita doar la vanzare, de catre cumparator, rezulta ca nu vor fi afectati de aceasta taxa cei care nu efectueaza nicio tranzactie.
Statul va incasa in urma aplicarii noii variante a taxei de poluare circa 331 de milioane de lei pe an, dupa cum a precizat ministrul Mediului.

Prima forma a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 31 August 2011