Taxa Auto dispare din ianuarie 2017. Ce masina ti-ai cumpara?

Taxa Auto dispare din ianuarie 2017. Ce masina ti-ai cumpara?
  • De la 1 ianuarie se elimina Taxa Auto
  • Noua taxa va fi introdusa in pretul de la pompa
Distribuie pe Facebook

Se pare ca Taxa Auto, care a fost ilegala inca de la inaugurarea sa, dispare de la inceputul anului viitor. Adica nu va mai trebui sa platesti o anumita suma de bani cand inmatriculezi masina, ci vei achita o taxa in pretul benzinei si probabil la impozit.

Alesii nostri se pare ca au primit un chef de munca, acum, in prag de alegeri, si se gandesc serios sa elimine Taxa Auto. De fapt, in urmatoarele zile, deputatii vor vota eliminarea taxei si schimbarea ei intr-o taxa inclusa in carburant. Ceea ce este o veste buna pentru toti acei soferi care erau nevoiti sa achite taxe aberante la inmatricularea automobilelor, chiar si de mii de Euro la vehicule vechi de peste 10 ani.

Insa eliminarea acestei taxe numita Timbru de Mediu in ultima configuratie s-ar putea sa aduca si cateva efecte negative. Si anume, un val de inmatriculari ale unor vehicule vechi, aflate intr-o stare tehnica foarte proasta. Odata Timbrul de Mediu eliminat si transformat intr-o taxa esalonata pe care si-o va permite toata lumea, numarul de masini vechi inscrise in Romania va exploda, iar inmatricularile pe Bulgaria vor scadea.

Aparent, o veste buna, eliminarea taxei auto poate avea urmari grave. Cel mai nociv ar fi invechirea si mai mult a parcului auto, care si asa este extrem de batran, cu masini aduse de afara, de care orice tara civilizata vrea sa scape. Insa poate avea si efecte pozitive, cum ar fi achizitionarea de masini mai bune de catre cei cu bani putini. Oricum, cert este ca numarul masinilor inscrise, la care va avea acces mai multa lume, va creste.

Asa ca va intrebam pe voi: dupa ce se elimina Timbrul de Mediu, ce masina ati vrea sa va cumparati?

Distribuie pe Facebook
mai multe