Anvelopa potrivita poate salva vieti in fiecare an, in fiecare clipa

Anvelopa potrivita poate salva vieti in fiecare an, in fiecare clipa
In cadrul Good Year Safety Tour 2011, dirijabilele Good Year vor ajunge si in Romania, pentru a promova siguranta rutiera. Insa pana atunci, specialistii in anvelope ne recomanda sa urmam cateva sfaturi care ne pot ajuta sa ne bucuram de o calatorie mai sigura si mai placuta, daca folosim anvelopele corespunzatoare, in functie de anotimp.
Distribuie pe Facebook

An de an schimbarile de anotimp aduc o serie de provocari conducatorilor auto din zonele cu climat temperat continental. Daca la inceputul toamnei vremea si conditiile de drum se inrautatesc dramatic, la inceputul primaverii incep ploile abundente, temperaturile cresc din ce in ce mai mult, astfel ca in miezul verii asfaltul se incinge foarte mult, temperaturile la sol ajungand in unele situatii la peste 70 de grade Celsius. In oricare dintre aceste conditii riscul de a avea un accident creste. Anvelopele sofisticate special proiectate pentru un sezon sau altul, asa cum sunt cele de la Goodyear, ajuta la sporirea sigurantei si imbunatatesc semnificativ performanta sofatului.
Beneficiile de siguranta ale rularii cu anvelope de vara incep deja de la sapte grade Celsius. Peste sapte grade Celsius, proprietatile anvelopelor de iarna incep sa nu mai fie de folos, ele fiind pregatite pentru a rula in conditii specifice de drum cu zloata, cu zapada, cu gheata si poliei. Odata ce temperaturile au inceput sa creasca, conducatorii auto trebuie sa isi pregateasca masinile pentru a rula pe carosabile din ce in ce mai fierbinti si cu balti specifice sezonului cald. Aspecte extrem de importante in lunile de primavara-vara raman acvaplanarea si aderenta pentru viraje sigure. De aceea echiparea cu anvelopele potrivite este esentiala.
Cu pneuri neadecvate sau neinlocuite la timp, conducatorii auto se expun frecvent riscurilor ridicate de neadecvarea la conditiile de drum. Temperaturile din ce in ce mai ridicate pe care le atinge asfaltul in sezonul cald risca sa erodeze anvelopele de iarna si sa le faca sa isi piarda aderenta pe suprafetele de drum, chiar si atunci cand acestea nu impun dificultati la rulare.
Testele realizate pe carosabil umed si uscat in sezonul primavara-vara au aratat ca beneficiile anvelopelor de vara sunt enorme. De exemplu, o masina echipata cu anvelope de vara, franeaza mult mai repede si opreste dupa distante mult mai mici decat o masina echipata cu anvelope de iarna. De asemenea aderenta la viraje este mai mare, iar rezistenta la acvaplanare e considerabil sporita. Asa cum anvelopele de iarna se comporta mult mai bine la temperaturi joase fata de anvelopele de vara, tot astfel anvelopele de vara isi realizeaza punctul de optim si se comporta mult mai bine la temperaturi ridicate.
De asemenea, echiparea masinii cu anvelope specifice sezonului creste atat siguranta in trafic, cat si durata de viata a anvelopelor.
La nivel european procentul conducatorilor auto care isi echipeaza masinile cu anvelope speciale in functie de sezon variaza de la mai putin de sase procente in Italia la 87 de procente in Austria sau aproape o suta de procente in tarile scandinave. Dar piata creste constant.
2011 este anul in care marca iconica a brandului Goodyear, Dirijabilul Goodyear, revine in Europa pentru a promova siguranta rutiera. Astfel, activitatile extinse de testare si dezvoltare intreprinse de Goodyear pentru a dezvolta anvelope care sa raspunda in cel mai inalt grad nevoilor consumatorilor sunt acum completate de activitati destinate informarii si educarii publicului in spiritul sigurantei rutiere si a unui comportament pregatit in trafic. Printre activitatile derulate in cele 20 de tari vizitate de cele doua dirijabile Goodyear Spirit of Safety I si Spirit of Safety II se numara si o serie de studii in randul participantilor la trafic, studii al cator rezultate vor fi facute publice spre sfarsitul acestui an.
In momentul de fata alte studii realizate de Goodyear in randul conducatorilor auto din Europa arata ca posesorii de masini de inalta performanta doresc mai intai de toate anvelope de vara de inalta calitate. Cautand ca o anvelopa de vara sa respecte o serie de caracteristici si sa ofere o serie de beneficii, 80% din consumatori se asteapta ca anvelopele lor de vara sa fie extrem de bune atat pe suprafete umede si alunecoase, cat mai ales sa reziste si sa ruleze excelent pe carosabil moale si cu o temperatura extrem de mare. Un procent semnificativ din totalul conducatorilor auto din tarile europene doresc anvelope care sa nu se uzeze in conditiile rularii la temperaturi foarte mari, in timp ce un alt procent de consumatori doreste ca anvelopele sa nu isi piarda proprietatile la temperaturi de peste 60 de grade Celsius la nivelul solului.
Aceste informatii arata ca in randul europenilor interesul pentru siguranta in trafic este unul major, campania Goodyear Safety Tour 2011 venind foarte bine in intampinarea interesului si nevoilor acestora cu infomatii, sfaturi utile si suport autorizat prin parteneriatele pe care le realizaza in cele 20 de state europene incluse in Program.
In Romania, Dirijabilul Goodyear Spirit of Safety II va veni in a doua jumatate a anului curent. Pentru mai multe infomatii vizitati www.goodyear.eu



Distribuie pe Facebook
mai multe