Dezavantajele unui diesel. De ce sa nu cumperi o masina cu motor pe motorina

Dezavantajele unui diesel. De ce sa nu cumperi o masina cu motor pe motorina
  • O masina cu motor diesel e mai scumpa la achizitie
  • O masina cu motor diesel costa mai mult la revizii
  • O masina cu motor diesel este mai nociva
Distribuie pe Facebook

"Benzina sau motorina" este dilema fiecarei persoane aflate in situatia de a-si schimba automobilul, insa adevarul este ca un raspunsul universal valabil nu s-a inventat inca.

Ba dimpotriva. Ambele optiuni in materie de propulsie au atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea urmand a se face - cel mai probabil, pe baza bugetului avut la dispozitie, respectiv scopului pe care il va avea autoturismul.

Drept urmare, fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, iata - dupa avantajele unui motor diesel - care sunt dezavantajele unui automobil pe motorina:

  • Este mai scump la achizitie

Un automobil cu propulsie turbodiesel va fi intotdeauna mai scump decat unul pe benzina. Iar acum nu ne referim la costurile de exploatare, ci la pretul platit la cumparare.

Desigur, un automobil cu propulsie turbodiesel va fi intotdeauna mai scump decat unul pe benzina, insa diferenta dintre cele doua o vei recupera in cazul in care parcurgi un anumit numar de kilometri. Asadar, spor la calcule!

  • Costa mai mult la revizii

Fiindca tot iti sugeram sa faci niste socoteli inainte de a plati cateva mii de euro in plus - in cazul unui exemplar nou-nout, pentru un automobil cu propulsie turbodiesel...

Nu lua doar in calcul doar variabilele care tin de costul motorinei sau consumul de carburant, ci si faptul ca in cazul unui motor pe motorina vei plati mai mult pe revizii si consumabile.

  • Este mai greu

Fiindca motorul sau lucreaza la presiuni superioare, un automobil cu propulsie turbodiesel are nevoie de ranforsari suplimentare si, in speta, este mai greu decat un autoturism cu motorizare pe benzina.

Mai multe kilograme de carat inseamna, dupa cum cel mai probabil stim deja cu totii, performante inferioare atat din punctul de vedere al acceleratiilor, cat si la nivel de manevrabilitate.

  • Are performante inferioare

Dupa cum am stabilit deja, un automobil cu propulsie turbodiesel este mai greu decat un autoturism cu motorizare pe benzina si, drept urmare, nu se descurca la fel de bine cu liniile drepte sau virajele.

Cum nu totul se masoara insa in secunde, minute si / sau kilometri pe ora, facem precizarea ca un motor pe motorina este in urma benzinarului inclusiv la capitolul cai putere per litru.

  • Este mai nociv

Chiar daca la nivelul emisiilor de dioxid de carbon sta - in marea majoritate a cazurilor, mai bine decat un benzinar, un automobil cu propulsie turbodiesel scoate pe evacuare cantitati mult superioare de oxizi de azot.

Oxizii de azot sunt extrem de periculosi pentru sanatatea oamenilor, acestia fiind asociati inclusiv cu decesele premature ale persoanelor care sufera de boli cardiovasculare.

In loc de incheiere iti spunem ca asteptam cu nerabdare parerea ta cu privire la motorul diesel si, bineinteles, dezavantajele lui.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 25 Noiembrie 2016