A testat, in sfarsit, primul Lexus cu propulsie electrica. "Calitatea materialelor interioare este absolut incantatoare"

A testat, in sfarsit, primul Lexus cu propulsie electrica. "Calitatea materialelor interioare este absolut incantatoare"
  • A testat, in sfarsit, primul Lexus cu propulsie electrica
  • "Calitatea materialelor interioare este absolut incantatoare"
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania, preturile de vanzare pornesc de la circa 73.593 de euro - conform configuratorului oficial.

Anuntat in urma cu mai bine de-un an, inca de la sfarsitul lui aprilie 2022, primul Lexus RZ din istorie nu mai necesita niciun fel de introducere sau prezentare. Privit de la exterior, respectivul model se remarca in special prin designul SF al caroseriei in cinci portiere, in timp ce lista atractiilor interioare cuprinde inclusiv doua display-uri masive.

Produsa pe platforma e-TNGA de la Toyota, reteta mentionata anterior continua, la nivel de cabina, cu o instalatie audio de inalta fidelitate si scaune ventilate, pe cand propulsia este asigurata de un sistem format din doua motoare electrice, solutia cu pricina traducandu-se printr-un total de 313 CP - livrat ambelor punti printr-o cutie cu o singura treapta, daca mai trebuia precizat.

Astfel, cu pedala de acceleratie la podea, eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca rezolvarea intr-un timp de doar 5.3 secunde. Daca vine vorba, in schimb, despre valoarea caracteristica vitezei de top, japonezii au optat, mai mult ori mai putin surprinzator, pentru limitarea acesteia la 160 km/h.

Potrivit fisei cu specificatii de ordin tehnic, primul RZ a mai pregatit si o baterie litiu-ion de aproximativ 71.4 kWh, suficient pentru ca SUVul de 4.805 milimetri lungime, conceput special pentru a concura impotriva unor rivali precum Audi Q4, BMW iX3, Mercedes EQC sa parcurga, cu o singura incarcare, distante de pana la 395 - 440 de kilometri, dupa standardele WLTP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2023