Am testat camera de bord DOD LS430W full HD cu senzor GPS

Am testat camera de bord DOD LS430W full HD cu senzor GPS
  • Rezolutia maxima de filmare este 1920 x 1080
  • Poate accepta un card de maximum 32 GB
  • Face fotografii si inregistreaza filme
Distribuie pe Facebook

Cei de la www.cameraauto.ro ne-au dat spre testare un gadget care a fost votat drept "Cea mai bine vanduta camera de bord din lume". E vorba de modelul DOD LS430W, o camera auto care inregistreaza imagini de inalta fidelitate, martorul tau in traficul aglomerat al Romaniei. Iata parerea noastra despre aceasta camera auto Full HD.

Asa cum va povesteam si in alt articol referitor la camerele auto de bord, nu strica sa ne cumparam asa ceva si sa le folosim de fiecare data cand ne urcam la volan. Din mai multe motive. In primul rand, pentru ca puteti surprinde greseli, nereguli, incalcari ale legii, violente sau accidente in trafic, iar filmele odata publicate pe internet sau date la politie ii pot face pe cei vinovati sa raspunda in fata legii. In al doilea rand, e bine sa ai o astfel de camera in masina pentru situatia in care cineva provoaca un accident si esti implicat involuntar. Filmul poate deveni o dovada in instanta pentru a-ti demonstra nevinovatia.

De aceasta data am testat cea mai bine vanduta camera de bord din lume, modelul DOD LS430W. Marca DOD este originara din Taiwan si este specializata pe produse electronice de inregistrare si supraveghere video. Modelul LS430W, al carui nume nu ne-am dat seama de la ce vine, este o camera de bord Full HD cu senzor GPS.

Test Camera de bord DOD LS430WTest Camera de bord DOD LS430W

Test Camera de bord DOD LS430WAsa primesti DOD LS430W cand o comanzi

Ce primesti in pachet?

La prima vedere, de cum vezi cutia in care este ambalata camera, iti dai seama ca ai cumparat ceva de calitate. Ambalajul, materialele, toate sunt de calitate si tradeaza ceva scump in interior. Camera este asezata in prim-plan, intr-un spatiu vizibil transparent, iar restul accesoriilor sunt intr-o cutie.

In pachet primesti camera auto DOD LS430W, cablu USB, cablu HDMI cu mufe aurite, adaptor bricheta 12V, suport prindere cu ventuza, suport prindere permanent cu banda adeziva, manual de utilizare, CD cu detalii tehnice.

Test Camera de bord DOD LS430WAccesoriile din pachet

Detalii tehnice

  • Suport memorie: card microSD, maxim 32GB
  • Display LCD: 2.7"
  • Unghi filmare: 140 grade
  • Senzor de miscare: Da
  • Senzor anti-stergere in caz de franare sau accident: Da
  • Senzor imagine: 5.0 Megapixel CMOS
  • Rezolutie foto: 12M
  • Rezolutie video: 1280 x 720 @30fps, 1280 x 720 @60fps, 1920 x 1080 @30fps
  • Porturi: mini HDMI, mini USB, Av-Out
  • NightVision: Da, sistem WDR
  • Greutate aproximativa: 100 grame
  • Format Video: Mov
  • Codec video: TS4
  • Format foto: JPG
  • Baterie: 400mAh - 3.7v Lithium-Ion
  • Suprascriere ciclica: Da, la intervale diverse
  • Audio: microfon si difuzor incorporat
  • Senzor GPS incorporat
  • Inregistrarea vitezei reale simultan cu filmarea: Da
  • Alerta depasire viteza, in functie de viteza setata

Test Camera de bord DOD LS430WPoza la rezolutie maxima facuta pe functia foto

Ce ne-a placut

Meniul este usor si nu ai cum sa te incurci. Trebuie insa sa te obisnuiesti cu fiecare buton, pentru ca nu scrie pe niciunul sa aiba functia de confirmare sau OK. Insa odata ce ai facut setarile, nu mai e nevoie sa umbli in meniu.

Senzorul GPS este incorporat, nu ca la alte modele la care acesta se ataseaza si se leaga cu un cablu de camera. Ceea ce este bine, ca nu risti sa pierzi ceva. Un lucru foarte util este faptul ca iti permite sa setezi optiunea de scriere a vitezei reale in timpul filmarii, astfel vei stii cu cat ai mers in cazul unui eveniment sau daca te prinde radarul.

Forma compacta si ecranul mare iti permit sa iei acest device acasa, in buzunar, de fiecare data cand parchezi masina undeva, fara sa iti fie teama ca vei ramane fara ea. Ne-a mai placut si ca iese usor din suportul cu ventuza, asa ca nu trebuie sa il scoti mereu ca sa lasi urme pe parbriz.

Sistemul care imbunatateste filmarea pe timp de noapte, numit WDR, face o treaba buna. Nu stim de ce exista optiunea de a-l opri, probabil daca filmezi doar ziua, insa nu influenteaza deloc filmarea pe lumina, nici nu consuma mai mult camera, asa ca ar fi putut fi la fel de bine modul de filmare Default.

Stabilitatea cu care se filmeaza parcursul este interesanta. Gropile, diferite obstacole sau vibratii ale masinii nu se vad deloc pe redarea filmuletelor. Adica vei inregistra imagini clare, nemiscate si bine conturate chiar si in cele mai dificile conditii.

Pornirea automata cand pui contactul. Un lucru misto, care te face sa uiti de camera si iti permite sa o lasi sa-si vada de treaba. Ai pornit, ea incepe sa filmeze, se opreste de la buton sau singura cand opresti motorul.

Test Camera de bord DOD LS430W

Ce nu ne-a placut

Acumulatorul. Nu poti tine camera aceasta nelegata la un cablu de alimentare mai mult de 1 minut pentru ca se inchide singura. Adica bateria din interiorul ei are doar rol de alimentare timp de cateva secunde, in cazul in care se opreste motorul sau o scoti accidental din priza masinii. Nu poti face nimic altceva decat sa o folosesti permanent legata la priza.

Mufa USB este intr-o pozitie nefireasca, adica in partea de sus a camerei.Adica cablul va veni peste ecran. Mai normal ar fi fost sa fie undeva in partea de jos sau in lateral, dar poate ca producatorul s-a gandit ca firul poate iesi singur din mufa.

Butoanele nu sunt foarte clare la prima vedere, din cauza lipsei unui buton OK cu care sa confirmi fiecare actiune. Butonul care are si rol de confirmare este cel prin care dai drumul la filmare si o opresti, sau faci poza.

Test Camera de bord DOD LS430W

Cat costa camera DOD LS430W?

Pe www.cameraauto.ro ai cel mai bun pret la acest gadget interesant si foarte util. In plus, ei sunt unic importator pentru Romania! Acum este la un pret redus de numai 1.030 lei, in loc de 1.160 lei, pret intreg. Este considerata o camera premium, de calitate, cu o fiabilitate si rezistenta crescute, de unde si pretul destul de ridicat.

Concluzia 4Tuning

DOD LS430W nu e degeaba o camera care se vinde bine. Odata ce ai setat-o, are destule optiuni incat sa uiti ca ai asa ceva in masina, dar ea sa-si faca treaba in continuare. Poti inregistra filmulete de 1 sau 3 minute, ceea ce va recomandam si voua sa faceti, nu sa lasati o filmare continua lunga. Filmarea ciclica va face ca atunci cand nu mai este spatiu pe card, sa fie sters primul film, pentru a face loc ultimului inregistrat. Astfel, nu trebuie sa ii porti de grija cardului ca trebuie formatat. Daca insa vei inregistra ceva, atunci poti salva clipul pe calculator pentru a-l vedea in detaliu mai mare.

Filmarea pe timp de noapte, optiunile de filmare automata la miscare, la punerea contactului si multe alte optiuni fac din DOD LS430W o camera usor de folosit si calitativa. Asadar, daca te plimbi mult cu masina si vrei sa ai mereu langa tine inca o pereche de ochi ce iti inregistreaza orice pas, nu ezita sa-ti cumperi cat mai repede o camera auto de bord. I-ai vazut pe rusi, nu? Zilnic, in traficul din Rusia sunt inregistrate cu astfel de camera zeci de intamplari dureroase sau haioase in trafic. Acolo deja s-a format un cult al camerelor auto, fiind acceptate si probele video la asiguratori. In curand, si in Romania vom vedea cat mai multe astfel de camera. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, nu avem cel mai ordonat trafic din lume si cei mai educati soferi, nu?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Test Camera de bord DOD LS430W
mai multe