Dacia Duster vs. vehicul militar: masina romaneasca, laudata de norvegieni

Dacia Duster vs. vehicul militar: masina romaneasca, laudata de norvegieni
  • Masina testata avea motor dCi de 110 cp
  • In Norvegia, Dacia Duster costa 250.000 de coroane
  • Greutatea mica este avantajul acestui SUV
Distribuie pe Facebook

Ca sa demonstreze eficienta SUV-ului romanesc, norvegienii au realizat un test interesant. De fapt, un versus intre Dacia noastra si un tanc, de fapt un camion de armata cu senile. Ambele vehicule au trebuit sa urce pana in varful unui munte, la o cabana.

Dacia Duster este un automobil extrem de potent in off-road. Si asta pentru ca are un singur avantaj fata de alte masini de acest gen sau mult mai scumpe. Nu este cea mai puternica, avand doar 110 cp. Nu este nici cea mai dotata cu diferentiale blocante, pentru ca... nu are niciun diferential blocabil, in afara de cel central. Mai mult, nu este nici pe departe cea mai inalta, cea mai echilibrata sau cea mai confortabila. Este insa cel mai ieftin SUV pe care il poti cumpara si este printre cele mai bune pentru ca este... extrem de usoara.

Dacia Duster nu are mai mult de 1350 kg, ceea ce inseamna ca se va afunda in noroi sau zapada mult mai greu decat un tanc urias cum ar fi un Land Rover Defender. Si, pentru ca are unghiuri de atac si de degajare destul de mari, Dusterul romanesc este in stare sa faca fata oricaror conditii de drum. Iata ca si in acest film, SUV-ul facut la Mioveni tine piept unei masinarii militare cu senile, despre care ai putea jura ca trece peste orice obstacol. Se pare ca Dacia este egala cu acest tanc.

Distribuie pe Facebook
mai multe