LINIUTA cu aer... retro. BMW M3 E30 versus AUDI-ul cu motor "tunat" de Porsche

LINIUTA cu aer... retro. BMW M3 E30 versus AUDI-ul cu motor "tunat" de Porsche
  • Sunt masini simbol pentru anii '90
  • Finalul cursei este previzibil
  • Nu au fost niciodata rivali directi
Distribuie pe Facebook

Doua dintre cele mai notabile modele ale anilor '90 s-au aliniat la start pentru o cursa de acceleratie. Este vorba despre BMW-ul M3 E30 si despre un Audi cu motor "tunat" de Porsche, sau cu alte cuvinte celebrul RS2.

La inceputul anilor '90, nemtii de la Audi au vrut cu orice pret un break de performanta, iar pentru a-l construi au apelat la conationalii de la Porsche. Asa s-a nascut celebrul Audi RS2, sau mai bine spus un break cu motor turbo de 2.2 litri "condimentat" de Porsche cu o turbina mai mare si un ECU Bosch, printre altele.

Unitatea cu cinci cilindri in linie livra ambelor punti 315 cai putere si 410 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.4 secunde. Aceasta era cifra oficiala, insa mai multe teste independente au aratat ca modelul german era mai rapid de atat.

Acum, britanicii de la Carwow au aliniat la start un RS2....si un BMW M3 E30, o alta sportiva care a facut furori in anii '90. Spre deosebire de break-ul din Ingolstadt, coupe-ul din Munchen are motor cu patru cilindri aspirat natural, mai putina putere si tractiune spate. In plus, Ursuletul nu a fost niciodata un rival direct pentru RS2.

Tocmai de aceea rezultatul acestei liniute este mai mult decat previzibil, insa nu putem nega faptul ca ne face placere sa vedem cele doua masini laolalta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2019