Primul test cu noul Jaguar C-X17 Concept

Primul test cu noul Jaguar C-X17 Concept
  • Noul Jaguar C-X17 Concept a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013
  • Crossover-ul este construit pe o platforma realizata integral din aluminiu
  • Versiunea de serie va ajunge va in showroom-uri in cursul anului 2016
Distribuie pe Facebook

Conceptul C-X17, primul crossover sport al celor de la Jaguar, a ajuns recent pe mana jurnalistilor. Acestia s-au aratat deosebit de entuziasmati de prototipul care va ajunge in showroom-uri peste aproximativ trei ani.

Noul Jaguar C-X17 Concept a fost dezvaluit in premiera mondiala anul acesta, in luna septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul este construit pe o platforma realizata integral din aluminiu, ce ofera atat o greutate scazuta, cat si o rigiditate crescuta.

Jaguar C-X17 Concept - TestJaguar C-X17 Concept - Test

Crossoverul are un design destul de futurist, cu o parte frontala agresiva si inzestrata cu numeroase lumini de tip LED, asemenatoare modelului XJ, in timp ce partea posterioara, in special stopurile, seamana foarte mult cu ceea ce intalnim la F-Type Roadster.

Cauciucurile conceptului sunt realizate special de Pirelli, avand numele crossoverului scris pe lateral si imbracand jante din aliaj de 23 de inchi care, cel mai probabil, nu vor ajunge si pe modelul de serie.

Jaguar C-X17 Concept - TestJaguar C-X17 Concept - Test

Jaguar C-X17 Concept - Test

Referitor la dimensiuni, noul Jaguar C-X17 Concept este mai mare ca un BMW X3 si Audi Q5, insa mai mic decat versiunile X5 si Q7 ale acelorasi producatori germani.

Legat de interior, jurnalistii sustin ca daca versiunea de serie va arata la fel ca acest prototip, cel putin in ceea ce priveste designul si formele, acesta va fi cu un pas inaintea tuturor competitorilor. Aici se gaseste un sistem audio de la Meridian, compus din 12 difuzoare, sistem de navigatie, conexiune Wi-Fi pentru internet si un acoperis panoramic incantator.

Jaguar C-X17 Concept - Test

Jaguar C-X17 Concept - TestJaguar C-X17 Concept - Test

In ceea ce priveste motorizarile, noul Jaguar C-X17 Concept va fi disponibil in compania unei game variate de unitati diesel si pe benzina, cu patru si sase cilindri, viitorii cumparatori urmand a avea la dispozitie si o versiune de inalta performanta, cu un motor cu opt cilindri.

Referitor la pret, zvonurile anunta ca primul si singurul SUV Jaguar, ce va ajunge in showroom-uri in 2016, va porni de la aproximativ 30.000 de lire sterline. Momentan, oficialii companiei au anuntat ca nu au inca in plan dezvoltarea unei alte astfel de masini.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Jaguar C-X17 Concept - Test
mai multe